Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MG neemt deel aan 24-uurs race van Le Mans

Datum nieuwsfeit: 27-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

MG neemt deel aan de 24-uurs race van Le Mans

(10 januari 2001)

MG Rover zal de MG X1O introduceren op de Show van GenËve, waar het roemruchte Engelse merk in 2001 voor het eerst haar internationale show-opwachting zal maken. De Salon van GenËve opent op27 februari 2001 voor de pers haar deuren. Naast de MG X1O zal ook de Le Mans Sportscar van MG in Zwitserland zijn publieksdebuut beleven, waarmee MG Rover terug zal keren naar Le Mans. MG Rover is niet vertegenwoordigd op de komende AutoRAl in Amsterdam.

Het weer zelfstandige MG Rover maakt een veelbelovende herstart door. De CD reorganisafie van de productiefaciliteiten in Engeland is inmiddels volledig afgerond, terwijl hard wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een aantal nieuwe modellen die in 2001 op de markt zullen komen. Onder leiding van Bert Waterman, Regionaal Directeur Benelux voor MG Rover, is in Nederland en Belgie de nieuwe MG Rover importeursorganisatie opgezet, waardoor de marketingactiviteiten voortvarend kunnen worden aangepakt.
Al in januari zal MG Rover duidelijkheid verschaffen over de vernieuwingen in het modeljaar 2001. Naast de reeds getoonde MG X1O wordt er komend jaar nog een tweetal nieuwe versies geintroduceerd in de MG model line-up. Ook bij Rover het nodige nieuws het komende jaar, en natuurlijk de opzienbarende deelname van MG aan de befaamde 24-uurs race van Le Mans in juni 2001.

MG Rover heeft de eerste ontwerpschets vrijgegeven van de MG Le Mans Sportscar &e zal worden ingeschreven voor de befaamde Le Mans 24 uurs race in juni 2001. Het ontwerp van Peter Stevens, Design Director van MG Rover Group, kenmerkt zich door de toepassing van geavanceerde aÎrodynamische technieken. Lola Gars International, de partner van MG Rover in dit project, maakte gebruik van een ultra-moderne windtunnel om de ultieme verfijning in de specifieke karakteristieken van het ontwerp te realiseren. Lola Cars International is wereldberoemd geworden met het ontwerpen en ontwikkelen van Sportscars. In 2000 behaalde Lola de overwinning in de 24-uurs race van Le Mans. David Bowes, International Managing Director Lela Cars: "Dit is technisch gezien het meest geavanceerde sportscar project dat Lola ooit heeft ondernomen, en daarbij tevens ons vierde sports racing car project. Deze MG is een totaal nieuwe auto en ik ben er zeker van dat de MG Le Mans Sportscar op veel mensen grote indruk zal maken, en velen zal verrassen."
De deelname aan Le Mans maakt deel uit van een uitgebreid en intensief autosport-programma, dat de MG Rover Group ontplooit om de MG Brand te vestigen en verder uit te bouwen. MG Rover Group, Director Product Development, Rob Oldaker: "MG heeft een autosportreputatie hoog te houden en de terugkeer naar Le Mans is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de Brand en het imago van ons bedrijf MG Rover zal in 2001 overigens bij meer autosportprojecten betrokken zijn. Door de technische uitdagingen van de internationale autosport aan te gaan zal ons team veel ervaring en knowhow opdoen. Dat levert ons veel voordeel op wanneer wij de komende jaren nieuwe MG Rover automobielen op de markt brengen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie