Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Noord-Holland willen geen contract met Bureau Toerisme

Datum nieuwsfeit: 27-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht, 27 februari 2001

Gedeputeerde Staten willen geen financieel contract met het Noord-Hollands Bureau voor Toerisme (voorheen Provinciale VVV) Het businessplan dat het NHBT heeft ingediend, komt volgens gedeputeerde staten onvoldoende tegemoet aan eerder gestelde voorwaarden om subsidie te verstrekken. Zo blijkt niet uit het plan dat het NHBT is samengegaan met Amsterdam Tourist Board. Ook ontbreken concrete producten in het businessplan: een andere voorwaarde van het college om tot subsidieverstrekking over te gaan. Nog vóór de zomer komt gedeputeerde Bob Verburg met voorstellen hoe het toeristisch product "Noord-Holland" gepromoot kan worden.

In december 1999 hebben gedeputeerde staten naar aanleiding van het rapport de Galan Groep "Noord-Holland en promotie en distributie van toerisme en recreatie", besloten de subsidieregeling met de PVVV eind 2000 te beëindigen én dat er een nieuwe sterke back office organisatie moet komen die samen met Amsterdam Tourist Board gestalte moet krijgen. Voor de jaren ná 2000 willen gedeputeerde staten de nieuwe organisatie slechts subsidiëren basis van project- of resultaatfinanciering. Waarna de PVVV in de gelegenheid is gesteld een en ander uit te werken in een businessplan. Ondanks een reeks van bestuurlijke overleggen en behandelingen in de commissie Economie, Landbouw en Europa, kan het ingediende businessplan de goedkeuring van gedeputeerde staten niet krijgen. De commissie Economie, Landbouw en Europa adviseert 21 maart a.s.

Inlichtingen: Pieter Bemer, bureau Economische Zaken, tel. (023) 514 36 83

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie