Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Congres KUB over innovatiemanagement in de IT-sector

Datum nieuwsfeit: 27-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (congres@sbit.nl)

Contactpersoon: Annemarie Haman

INnovation or OUT of business, the challenge for IT

Datum: 27-03-2001

INnovation or OUT of business
the challenge for IT

De klassieke aanpak voor innovatie in een onderneming verloopt in een aantal fasen. Eerst worden creatieve ideeën ontwikkeld door een speciaal team of een nieuwe afdeling, eventu-eel met behulp van een ouderwetse ideeënbus. Vervolgens wordt het draagvlak in de orga-nisatie onderzocht en wordt nagegaan welke organisatorische aanpassingen nodig zijn. Daarna worden de ideeën uitgewerkt tot een concreet plan voor implementatie.

Maar is dit klassieke model nog wel bruikbaar als de omstandigheden zeer snel wijzigen en als bovendien organisaties in netwerken onderling steeds intensiever samenwerken waar-door ze minder beslissingsvrijheid voor innovatie krijgen? Vooral bedrijven binnen de IT sector hebben te maken met zowel de ontwikkelingen in ICT als ook de sterke toename van de intensiteit en de variatie in samenwerkingsrelaties. Deze bedrijven kunnen voor snelle in-novaties misschien gebruik maken van kennismanagement en co-sourcing, maar er bestaat (nog) geen duidelijk alternatief voor de klassieke aanpak voor innovatie.

Op dinsdag 27 maart 2001 organiseert Studievereniging Bestuurlijke Informatiekunde Til-burg (SBIT), in samenwerking met het departement Information Management van de Katho-lieke Universiteit Brabant, een congres over innovatiemanagement in de IT sector. Dit con-gres zal plaatsvinden in de aula van de Katholieke Universiteit Brabant. Tijdens deze dag zullen een aantal sprekers uit de wetenschap en het bedrijfsleven hun theoretische en prak-tische kennis met de deelnemers delen.

Gedurende de dag zal worden ingegaan op vragen als: "Op welke manier innoveren IT-bedrijven? Hoe kunnen ondernemingen nieuwe ideeën omzetten in bruikbare strategieën en hoe kan men deze strategieën het beste implementeren in de onderneming?" Tevens zal er ingegaan worden op de vraag waar innovatie toe leidt en welke rol er in de toekomst is weg-gelegd voor innovatie.

Het ochtendprogramma zal bestaan uit lezingen, met sprekers van Cap Gemini Ernst & Young, the University of Glasgow en de Europese Commissie.

's Middags is er de keuze tussen de parallelsessie, met sprekers van Synotion Management en Penta Scope, of het volgen van één van de zes workshops. De interactieve workshops worden verzorgd door Belastingdienst/Automatiseringscentrum, Rabobank ICT, Utopics, Mi-topics, Quint Wellington Redwood en Ir. Voûte van het Dutch Institute of Management and Innovation.

De dag zal worden afgesloten met een lezing van Escador en de uitreiking van de KUBBIK-prijs.

Heeft u interesse in het bijwonen van dit congres? Meer informatie kunt u vinden op onze website www.sbit.nl/congres. Tevens kunt u mailen naar (congres@sbit.nl) of bellen naar SBIT, tel: 013-4662998. De congrescommissie van SBIT hoopt u op 27 maart te kunnen verwelkomen.

Datum: dinsdag 27 maart 2001 van 09:15 uur tot 17:15 uur Locatie: Aula, Katholieke Universiteit Brabant te Tilburg Informatie: www.sbit.nl/congres


Studievereniging SBIT

Warandelaan 2 (k115/116)

5037 AB

Tilburg

Telefoon: 013-4662998reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie