Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tivoli laat bedrijven hun e-infrastructuur beter benutten

Datum nieuwsfeit: 27-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Tivoli laat bedrijven hun e-infrastructuur beter benutten

Tivoli NetView for OS/390 uitgebreid voor optimalisering van IT-resources

Amsterdam, 27 februari 2001 - Tivoli Systems, een dochterbedrijf van IBM, kondigt uitbreidingen aan van Tivoli NetView for OS/390, haar software voor het beheer van netwerken.

Tivoli NetView for OS/390 wordt al gebruikt door 95% van de 1000 belangrijkste bedrijven volgens Dun & Bradstreet. De verbeteringen betreffen de bewaking, installatie, aanpassing en grafische weergave van SNMP. Die weergave wordt nu automatisch aangepast als er bedrijfsobjecten worden toegevoegd of verwijderd. De nieuwe functionaliteit verhoogt de productiviteit van gebruikers van OS/390 en z/OS in de complexe e-business markt van vandaag.

Nieuwe functies maken het mogelijk oplossingen sneller in te zetten, gedistribueerde omgevingen beter aan te sturen en TCP/IP-netwerken beter te beheren. Dit levert gebruikers van Tivoli NetView for OS/390 verhoogde efficiency en een beter rendement op bestaande IT-investeringen op.

Bedrijven moeten kunnen vertrouwen op een betrouwbare en effectieve infrastructuur om nieuwe zakelijke kansen te creëren, risico's te beperken en hun centrale en gedistribueerde IT-bedrijfsmiddelen doelmatig te beheren. Tivoli NetView for OS/390 houdt door middel van programmering toezicht op de netwerkomstandigheden binnen het bedrijf.
"Wij zijn zeer tevreden met Tivoli NetView versie 4. Dankzij de functie 'style sheet' is NetView eenvoudig toe te passen in verschillende systemen zonder tijdrovende aanpassingen. Ook het bijwerken van de verschillende configuratieonderdelen is nu verleden tijd", aldus Rob Prins, Senior Consultant bij ING Europe.

"De NetView Management Console is verbeterd sinds de vorige versie en is nu een volledige beheerconsole geworden. ING is blij met de functionaliteit voor IP-beheer en de mogelijkheid om flexibel te werk te gaan met NetView in een UNIX-omgeving of standalone. NetView is niet langer een onderdeel van een mainframesysteem, maar is nu de belangrijkste component van onze nieuwe enterprise server."

Tivoli NetView for OS/390 versie 4 bevat onder meer de volgende nieuwe functies:
* Geavanceerd TCP/IP-beheer - aanvullende grafische views voor toezicht op de TCP/IP-verbinding, het vaststellen van problemen en het beheersen van gedistribueerde apparatuur. Het is de enige beschikbare geïntegreerde oplossing voor het vaststellen en beheren van problemen die betrekking hebben op het subgebied van het SNA-netwerk, en op APPN-, TCP/IP-, IPX-, en Tivoli Enterprise-architectuur.

* Verbeterde productiviteit - minder inspanning dankzij eenvoudige definities voor het configureren van NetView.

* UNIX-ondersteuning - de beproefde NetView engine kan nu elke standaard boodschap ontvangen die is ingevoerd in een standaard UNIX-logsysteem.
* Beheerservices voor enterprise consoles - opdrachten van OS/390- en z/OS-consoles kunnen nu automatisch worden gewijzigd voordat zij worden uitgevoerd en kunnen voor geautoriseerde gebruikers zelfs geheel worden onderdrukt.

Over Tivoli Systems
De software van Tivoli beheert het fundament van e-business door de grenzen van het traditionele netwerk- en systeembeheer te verleggen van datacentra naar het Internet, van de desktop naar pervasive devices. Toonaangevende bedrijven op de hele wereld maken gebruik van Tivoli-software, Tivoli Ready-producten van derden en Team Tivoli-partnerservices.
IT-omgevingen. Tivoli-oplossingen strekken zich uit tot het beheer van beveiliging, opslag en mobiele apparatuur, waarmee ze de technologische infrastructuur mogelijk maken voor business van de volgende generatie. Tivoli is een IBM-bedrijf en heeft haar hoofdkantoor in Austin (Texas).

Zij distribueert haar producten wereldwijd via een internationaal netwerk van verkoopkantoren, systeemintegrators, resellers en IBM-verkoopkanalen. Voor meer informatie: www.tivoli.com en/of www.tivoli.com/security.

Voor meer informatie:
Tivoli Systems Nederland Brodeur Worldwide Jaco Smit Doede Jaarsma
Tel: (00 31) 20 513 20 63 (00 31) 20 346 20 00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie