Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oratie: De toekomst van de vennootschapsbelasting

Datum nieuwsfeit: 27-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel De toekomst van de vennootschapsbelasting
Datum dinsdag 27-02-2001
Tijd 14:30 uur

De toekomst van de vennootschapsbelasting, prof. dr. R.P.C. Cornelisse, hoogleraar Belastingrecht.

Cornelisse pleit er in zijn oratie voor om bij een grondige onderhoudsbeurt van de vennootschapbelasting niet uitsluitend de aandacht te richten op het instrumentele gebruik van deze belasting, maar een poging te doen de vennootschapsbelasting te voorzien van adequate rechtsgronden. Hij stelt voor een verdeling aan te brengen in wat gemakshalve aangeduid wordt als eenmans-BV's en beursvennootschappen. Met betrekking tot de eerste categorie stelt hij voor deze BV's niet meer te onderwerpen aan de vennootschapsbelasting, maar de winst van deze BV's rechtstreeks bij de aandeelhouder met inkomstenbelasting te belasten. Met betrekking tot beursvennootschappen vraagt hij in zijn oratie aandacht voor het aloude probleem van discriminatie van eigen vermogen ten opzichte van vreemd vermogen (in het kader van de heffing van vennootschapsbelasting).

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie