Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studentenaantallen bij universiteiten blijven groeien

Datum nieuwsfeit: 27-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: VSNU
Zoek soortgelijke berichten
VSNU

27 februari 2001

Studentenaantallen bij universiteiten blijven groeien

Het aantal eerstejaars studenten bij de Nederlandse universiteiten vertoont, evenals de afgelopen jaren, een stijgende lijn. Volgens het CBS bedraagt de groei van het aantal eerstejaars voor het studiejaar 2000-2001 anderhalf procent. Dit komt overeen met eerdere tellingen van de VSNU. Ook het aantal vrouwelijke eerstejaars blijft toenemen. Vorig jaar was de verdeling bij de universiteiten fifty-fifty, inmiddels nemen de vrouwen 51% voor hun rekening.

Het aantal ingeschrevenen in het wetenschappelijk onderwijs is het afgelopen jaar toegenomen met 2,6 procent. Oorzaak van deze stijging is de groeiende instroom van de afgelopen jaren. Het totale aantal universitaire studenten komt hiermee op 167.000. Deze toename van de totale studentenpopulatie in het wetenschappelijk onderwijs is heel welkom. De arbeidsmarkt heeft immers grote behoefte aan hoog opgeleide werknemers.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie