Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ondernemers Leiderdorp bereiden zich voor op Beleidsplan

Datum nieuwsfeit: 27-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ondernemers bereiden zich voor op Beleidsplan

LEIDERDORP. Maandagavond hebben de Leiderdorpse ondernemers vergaderd over het Economisch Beleidsplan (EBP) voor Leiderdorp. In het goed bezochte AC-restaurant kwamen de ondernemers tot de conclusie dat er nog steeds een tekort aan bedrijfsterreinen in Leiderdorp is, ondanks dat vestiging op De Baanderij nog steeds in volle gang is.

De bewegwijzering naar De Baanderij is inmiddels zichtbaar binnen de gemeente, maar het parkeren en het bestemmingsverkeer blijven nog zorgenkindjes. Ook zal in het Beleidsplan, dat in het voorjaar zal worden gepubliceerd, de up-grading van winkelcentrum Oranjegalerij aan de orde komen. De ondernemers hebben een geldbedrag ter beschikking gesteld om hiernaar onderzoek te doen.

Minder goed bleven de vooruitzichten voor de ondernemers die aan de Splinterlaan zijn gevestigd. Zij kampen met een omzetdaling vanwege de verkeersmaatregelen die in het Zijlkwartier zijn genomen. Opnieuw kwamen de plannen voor een rondweg om Leiderdorp op tafel die in samenspraak met de Kamer van Koophandel, LVI en MKB aan de gemeente zijn voorgesteld. Hiervoor zal een brugverbinding met het industrieterrein De Waard in Leiden noodzakelijk zijn.

Ook vond de Leiderdorpse Ondernemers Vereniging het van groot belang dat het industrieterrein aan de Lage Zijde wordt ontsloten via een parallelweg langs de A4. De ondernemers bleken een absoluut tegenstander te zijn van verkeersbelemmerende maatregelen op de Engelendaal. Dit in schril contrast met het onlangs gepresenteerde Masterplan. Ook willen zij opheffing van het eenrichtingsverkeer op de Van der Valk Boumanweg, omdat bedrijven op De Baanderij daardoor veel schade lijden. Na klachten over de nog steeds slecht functionerende groene golf op de Engelendaal, restte toch nog een compliment voor de gemeente inzake de verbreding van de Rietschans die in 2000 werd gerealiseerd.

foto's:http://www.rtvleiderdorp.nl/kranfoto01.htm

bron : http://www.rtvleiderdorp.nl email: info@rtvleiderdorp.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie