Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht: feest verloopt goed

Datum nieuwsfeit: 27-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 27-02-2001 Persberichten district Kerkrade (H.P. 14.35 uur) Dinsdag, 27 februari 2001

Kerkrade: Carnaval zonder grote incidenten:
Het carnavalsfeest van maandag op dinsdag in het district Kerkrade is over het algemeen goed verlopen zonder grote incidenten. Er vonden enkele kleinere vechtpartijtjes plaats en er werden veel vernielingen aangericht.
Deze vernielingen betroffen vernielde ruiten van winkels en het aanbrengen van vernielingen aan geparkeerde autos. Zo sneuvelden diverse autoruiten en -spiegels en werd er over autos gelopen waardoor er deuken in motorkappen en autodaken onstonden. Ook werden er moedwillig autos bekrast. Verder werden er van twee abris de ruiten stukgeslagen. Voor de vernielingen werden overigens geen aanhoudingen gedaan.

Langraaf: inbraak in skicentrum:
Op een van de voorbije dagen heeft een inbraak plaats gevonden in het gebouw van het skicentrum in Landgraaf. In het gedeelte van de skiverhuur werden minimaal 10 paar skis ontvreemd. Mogelijk dat de dief gebruik heeft gemaakt van een valse sleutel. Namens het skicentrum is van de diefstal aangifte gedaan bij de politie. De inbraak werd 22 februari 2001 ontdekt doch er werd pas op 26 februari aangifte gedaan.

Kerkrade, fl. 2300 boete wegens rijden onder invloed: Een 42 jarige inwoner van Kerkrade is maandag 26 februari 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto. Een politiepatrouille zag maandagavond omstreeks 18.30 uur een personenauto slingerend over de Sint Pietersstraat rijden waarna een controle volgde. Bij het eerste contact met de bestuurder roken de politieagenten de alcohollucht al hetgeen nog eens werd bevestigd door de uitslag van een alcoholblaastest. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau alwaar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag van de ademanalyse was niet mis. Deze wees een alcoholpromillage aan van 2.2 promille, een meer dan viervoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Kerkrade is proces-verbaal opgemaakt. De beslissing van de Officier van Justitie was overigens ook niet mis. Deze deed aan de automobilist een transactievoorstel van fl. 2300,- welk bedrag binnen 14 dagen betaald moet zijn. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd.

Een 24 jarige inwoner van Kerkrade werd eveneens wegens het onder invloed rijden bekeurd. Onder de ogen van een politiepatrouille reed de automobilist uit Kerkrade omstreeks 18.35 uur op de Kerkradersteenweg tegen een trottoirband aan waarna zijn voertuig behoorlijk begon te slingeren en hij pas met veel moeite zijn auto weer onder controle kreeg. Daarna veroorzaakte de automobilist bijna een aanrijding met een bromfietser. Een stopteken van de politie zag de bestuurder niet en bleef hij maar doorrijden. Uiteindelijk stopte de bestuurder nadat hij de sirene van de politieauto hoorde. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek de reden voor het afwijkend rijgedrag. Hij bleek zwaar onder invloed te zijn. Hij werd meteen meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een viervoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholgebruik aangaf. Tegen de automobilist werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Landgraaf, woninginbraken:
Op maandag 26 februari 2001 werd ingebroken in een woning aan de Rotscherweg in Landgraaf. Een achterdeur van de woning werd opengebroken waardoor de toegang werd verschaft. De woning werd doorzocht en weggenomen werden juwelen, geld, enkele bankpasjes en een GSM.
Ook werd ingebroken in een woning aan het Sjpaans Kentje. Hier werd met een kei de dubbele beglazing ingegooid waarna een deur geopend kon worden. De woning werd doorzocht waarbij een geldkistje met nog onbekende inhoud en een computertoren weggenomen werd. Niet uitgesloten is dat beide inbraken het werk zijn van dezelfde inbreker(s).

In een woning aan Daslook in Kerkrade werd maandagavond ingebroken. Door een kelderluik te forceren wist de inbreker de toegang tot de woning te verkrijgen. Het gehele huis werd doorzocht waarbij drie computers, een stereoinstallatie en een kluis met een nog onbekende inhoud werden ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie