Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoemingen Rijksuniversiteit Groningen

Datum nieuwsfeit: 27-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

27 feb 2001

Persinformatie-logo

Nummer 20 27 februari 2001

Periode 8 t/m 14 maart
Goedwerkend implantaat voor correctie wervelkolom
ONDERZOEK
Goedwerkend implantaat voor correctie wervelkolom
AGENDA
Opzet en schuld in het verkeer
Studenten-discussiecafé
PERSONALIA
H.J. Hoekstra hoogleraar Chirurgische oncologie
E. Vellenga hoogleraar Fundamentele hematologie
A.G.J. van der Zee hoogleraar Gyneacologische oncologie

Personalia

Benoeming

H.J. Hoekstra hoogleraar Chirurgische oncologie

Dr. H.J. Hoekstra (Meppel, 1949) is benoemd tot en inmiddels begonnen als hoogleraar Chirurgische oncologie bij de Faculteit der Medische Wetenschappen. Hij studeerde geneeskunde in Groningen en volgde er de opleiding tot chirurg. Hij promoveerde in 1982 op het proefschrift Fractures of the proximal femur in children and adolescents. Hij is thans UHD bij de disciplinegroep Chirurgie van de RUG en werkzaam als staflid met als aandachtsgebied chirurgische oncologie binnen de onderafdeling Heelkunde van de afdeling Chirurgie van het AZG. Het onderzoek van de chirurgische oncologie is ondergebracht bij het Groninger Kankercentrum den maakt deel uit van de onderzoekschool GUIDE. Binnen de onderzoekschool zijn mogelijkheden voor multidisciplinaire samenwerkingsverbanden, onder andere met de klinische genetica. Hoekstra's onderzoek richt zich op de behandelingsmethoden van tumoren van de huid, weke delen en testis.

Informatie

prof.dr. H.J. Hoekstra, telefoon (050)361 23 03/261 23 17, e-mail (h.j.hoekstra@chir.azg.nl)

Benoeming

E. Vellenga hoogleraar Fundamentele hematologie

Dr. E. Vellenga (1953) is benoemd tot hoogleraar Hematologie, in het bijzonder de fundamentele hematologie bij de Faculteit der Medische Wetenschappen. Na zijn studie geneeskunde in Groningen promoveerde hij in 1983 op het proefschrift Some observations in paroxysmal nocturnal hemoglobinuria and myelofibrosis. Vellenga werd in 1995 benoemd tot UHD bij de sectie Hematologie van de disciplinegroep Inwendige Geneeskunde van de RUG en was vanaf 1998 waarnemend hoofd van de onderafdeling Hematologie van de afdeling Interne Geneeskunde van het AZG. Zijn onderzoek richt zich op de intracellulaire signaaltransductie in normale en neoplastische hematopoietische cellen. Dit fundamentele onderzoek wil hij verder uitbouwen. Hij is inmiddels begonnen in zijn nieuwe functie.

Informatie

prof.dr. E. Vellenga, telefoon (050)361 29 33

Benoeming

A.G.J. van der Zee hoogleraar Gyneacologische oncologie

Dr. A.G.J. van der Zee (Groningen, 1960) is benoemd tot hoogleraar Gynaecologische oncologie bij de Faculteit der Medische Wetenschappen. Hij is inmiddels in deze functie begonnen. Van der Zee studeerde geneeskunde in Groningen en voltooide zijn opleiding tot gynaecologisch oncoloog bij de afdeling Obstetrie en Gynaecologie van het AZG. In 1994 promoveerde hij cum laude op het proefschrift Translational research in ovarian carcinoma: cell biological aspects of drug resistance and tumor aggressiveness. Van der Zee was sinds 1995 gynaecologisch oncoloog bij de afdeling Obstetrie en Gynaecologie van het AZG en vanaf 1998 tevens UHD bij de disciplinegroep Obstetrie en Gynaecologie van de RUG. Hij houdt zich bezig met de vertaling van onderzoeksresultaten uit het laboratorium naar de kliniek. Zijn onderzoek is ondergebracht bij het Groninger Kankercentrum, ingebed in de onder-zoekschool GUIDE. Dit biedt hem de mogelijkheid om samen te werken met onderzoekers bij onder andere de radiotherapie, medische genetica, pathologie en medische oncologie.

Informatie

prof.dr. A.G.J. van der Zee, telefoon (050)361 30 00, fax (050)361 18 06

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie