Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe en extreem duurzame extrusiefolie voor Europese markt

Datum nieuwsfeit: 27-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bayer AG Benelux

Sterke oppervlakken die niet gauw krassen Nieuwe en extreem duurzame extrusiefolie voor de Europese markt

Brussel/Mijdrecht - Wie net een nieuwe mobiele telefoon heeft aangeschaft, vindt het vaak vervelend dat er zo snel krassen op de display komen. Een balpen in de zak van een jas die even tegen de display aankomt, is al genoeg om lelijke sporen na te laten op de zachte kunststofbehuizing. Marnot® XL, de nieuwe extrusiefolie, brengt uitkomst dankzij een speciale beschermende laklaag, die bijzonder krasvast is. Deze folie is ontwikkeld in navolging van een andere folie van Bayer, Makrofol®, die wordt gemaakt van Makrolon®, een polycarbonaat. De nieuwe folie beschikt dan ook over de karakteristieke pluspunten van deze kunststof: naast een hoge transparantie heeft de folie een grote slagvastheid en is krimpvrij te verwerken.

"Marnot XL is zo krasvast, dat zelfs donkere achtergronden ermee kunnen worden afgedekt. Gewoonlijk vormen dergelijke achtergronden juist een probleem, omdat deze elke kleine beschadiging op het lichtdoorlatende oppervlak vaak direct zichtbaar maken", zo licht Hans Braun toe, verkoopleider bij Bayer voor de divisie kunststoffen voor folies/Europa. Overigens biedt de nieuwe folie niet alleen om die reden ruime designmogelijkheden voor constructeurs en ontwerpers. Ook de hoge lichtdoorlaatbaarheid en de geringe vertroebeling draagt daartoe bij. Daardoor kan Marnot XL op de achterzijde worden bedrukt met bijzonder glans- en contrastrijke kleuren. Er kan worden gewerkt met de in de zeefdruk gangbare inkten op acrylaat- en pvc-basis, maar ook met gedispergeerde inkten op waterbasis, die zeer geschikt zijn gebleken bij polycarbonaatfolies. Ook het plaatsen van een afbeelding op de voorzijde van de folie is geen enkel probleem: hiervoor zijn UV-drukinkten beschikbaar.

Een ander pluspunt van de nieuwe folies is de hoge mate van bestendigheid tegen een groot aantal stoffen. De folie is niet alleen goed bestand tegen gewone oplosmiddelen als aceton of isopropanol. Uit verschillende tests blijkt ook dat alledaagse producten als ketchup, citroensap, mosterd, koffie en diverse bekende schoonmaakmiddelen zelfs bij hogere temperaturen de folie evenmin aantasten.

Met de nieuwe productfamilie richt Bayer zich op de fabrikanten van bedrukte en heldere frontpanelen en displays. Hiermee ontvouwt zich voor deze extrusiefolie een breed scala aan toepassingen, variërend van huishoudelijke en medische apparatuur, kantoorapparatuur en consumentenelektronica tot componenten voor autointerieurs en industriële regelpanelen. Ook bestaat er belangstelling bij producenten van kijkglazen, decorstukken en frontpanelen voor telecommunicatie en bij fabrikanten van vlakke membraanschakelaars.

In Europa wordt Marnot XL uitsluitend aangeboden door Bayer. De folie is verkrijgbaar in gladde uitvoering en gematteerd in diverse gradaties. De achterzijde van de folie is bij al deze soorten in hoogglans uitgevoerd. Standaarddiktes van 175, 250, 375, 500 en 750 micrometer zijn leverbaar, zowel op rol met een breedte van 1220 millimeter als in veluitvoering.

Brussel/Mijdrecht, 23 februari 2001

(2000-0634)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bayer s.a. n.v. te Brussel, Public Relations, Tel. 02/535 64 18 of Bayer B.V. te Mijdrecht, Public Relations, Tel. 0297-280 426.

Grootschalig polyurethaan-vormdeel opent nieuwe mogelijkheden voor vormgevers
Met lichte tred van green tot green
Intelligent hulpje in het ziekenhuis
Bayer wil met Makrolon de grootste producent van polycarbonaat ter wereld worden
Luchtinlaatleiding van polyamide in nieuwe Mazda Demio Intelligente persspoeling houdt rioolbuizen schoon Sterke oppervlakken die niet gauw krassen
48 miljoen euro voor capaciteitsvergroting in Leverkusen Begaanbare kunstwerken voor individueel ruimtedesign Instappen en genieten
Kunststofblend verdringt aluminium bij roltraptreden Bayer breidt lakgrondstofproductie uit
PUR-hardschuim beschermt stadsverwarmingsleidingen tegen Poolse winter Een sterke rug
800 vierkante meter naadloos gelegd
Het oog wil ook wat

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie