Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Utrecht, district Heuvelrug: verkeerscontroles

Datum nieuwsfeit: 27-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.25 uur
Alcoholcontrole

RENSWOUDE / MAARN De politie heeft maandagavond op de Arnhemseweg in Renswoude en de Amersfoorsteweg in Maarn een alcoholcontrole gehouden. Tussen acht uur en kwart over negen werden op de Arnhemseweg 106 bestuurders gecontroleerd. Een bestuurder een 43-jarige man uit Ede- werd aangehouden voor het rijden onder invloed. De ademanalyse wees een alcoholpromillage van 0,95 aan. Met een boete van 700 gulden en een rijontzegging van drie uur werd hij naar huis gestuurd

Op de Amersfoorsteweg in Maarn werden tussen kwart over negen en kwart over tien 30 bestuurders gecontroleerd. Ook hier werd een bestuurder aangehouden voor het rijden met drank op. Op het bureau bleek de man 0,65 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Met een boete van 410 gulden en een rijontzegging van twee uur kon hij naar huis.

Snelheidscontroles

RHENEN / LEERSUM Op de Grebbeweg in Rhenen hield de politie maandagmorgen een snelheidscontrole. Tussen half acht en twaalf uur werden 2250 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 178 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.

Bij een snelheidscontrole op de Rijksstraatweg in Leersum werden maandag 60 bekeuringen uitgeschreven. Allen reden harder dan de toegestane 50 km/u. In totaal werden tussen half twee en vier uur
1.588 voertuigen gecontroleerd. De snelste reed 84 km/u.

Fietsenactie station

RHENEN De politie hield maandagmiddag een fietsenactie rond het NS-station van Rhenen. Zon 25 fietsen die verkeerd gestald waren zijn in de fietsenstandaard onder het viaduct gezet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie