Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Utrecht: dronken klant beledigt barkeeper

Datum nieuwsfeit: 27-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-02-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad 09.30 uur
Dronken klant beledigt barkeeper

UTRECHT Dinsdagmorgen 27 februari omstreeks kwart over één werd de politie gezonden naar een horecagelegenheid aan de Oude Gracht. Een barkeeper, een 22-jarige man uit Utrecht, zou door een dronken bezoeker worden beledigd en bedreigd.

Aan het verzoek van de barkeeper om de horecagelegenheid te verlaten wilde de lastige man niet voldoen. Hierop werd de politie gebeld die eveneens de man sommeerde om het pand te verlaten. De man was niet onder de indruk en weigerde aan het verzoek van de politie te voldoen.

De man, een 22-jarige Nieuwegeiner, werd vervolgens aangehouden maar verzette zich hiertegen. Uiteindelijk werd hij overmeesterd en geboeid afgevoerd naar het bureau. Daar is hij ingesloten. Zodra hij weer nuchter is zal hij nader gehoord worden voor de belediging en bedreiging van de barkeeper.

Verdachte omstandigheden leidt tot achtervolging

UTRECHT Dinsdagmorgen 27 februari omstreeks half een zagen surveillerende agenten op de Vleutenseweg twee autos naast elkaar staan. Bij deze autos stonden meerdere personen. Toen de collegas terug reden om de beide voertuigen te gaan controleren, sprongen meerdere personen in één van de twee autos en reden met hoge snelheid weg.

Na een korte achtervolging, waarbij meerdere rode verkeerslichten werden genegeerd, kon de auto op de Groeneweg worden staande gehouden. De bestuurder, een 20-jarige man uit Utrecht, is proces-verbaal aangezegd voor de diverse verkeersovertredingen. Na controle bleek dat zijn auto niet verzekerd was en dat zijn rijbewijs was ingevorderd. De auto is in beslag genomen en weg getakeld. Voor beide feiten zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Bende helers laptops opgerold

UTRECHT - Het team Robuusd heeft afgelopen zaterdag vijf mannen aangehouden in de leeftijd van 19 tot 40 jaar woonachtig in Utrecht, Amersfoort en Rotterdam. Zij worden er van verdacht op grote schaal laptops gestolen en geheeld te hebben.

Aan de aanhouding is een intensief onderzoek voorafgegaan. De politie kwam de bende op het spoor naar aanleiding van berovingen van laptops. Tijdens de huiszoekingen heeft de politie een tiental laptops in beslag genomen. De waarde van de gestolen computers loopt in de tonnen.

Vechtpartij na onenigheid

UTRECHT Maandagavond 26 februari omstreeks kwart over zeven kwam er bij de politie een melding binnen dat men op de Breedstraat aan het vechten was en dat er met stenen werd gegooid. Ter plaatse trof de politie een grote groep vechtende jongens aan.

Bij de komst van de politie stoof de groep uiteen. De aanstichter, een 17-jarige jongen uit Utrecht, kon worden aangehouden. Hij zou even tevoren op een auto gespuugd hebben van een 19-jarige man uit Utrecht, die hem daarop aansprak. Het gevolg was dat de aangever door de verdachte werd geslagen.

Meerdere vriendjes van de verdachte begonnen zich ermee te bemoeien, waarna de auto van de aangever door diverse jongens met stenen bekogeld. Ook de aangever en een aantal vrienden van hem werd met stenen bekogeld. De 17-jarige verdachte werd overgebracht naar het bureau en zal nader gehoord worden door de wijkrecherche.

Diverse verkeerscontroles
UTRECHT Maandagmorgen 26 februari heeft de politie tussen 11.00-12.00 uur op de Koningin Wilhelminalaan een snelheidscontrole gehouden. Naast de acht snelheidsovertredingen werden er nog veertien automobilisten bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs, onverzekerd rijden en het niet dragen van de autogordels. Op de Briljantlaan, Tolsteegbrug, Ledig Erf en de Nachtegaalstraat heeft de politie maandagavond een verlichtingscontrole gehouden. De controle richtte zich voornamelijk op fietsers en bromfietsers. Er werden 131 personen bekeurd voor het niet in orde hebben van de verlichting.

De bekeuringen voor deze overtredingen bedragen fl. 30, - voor één defect licht en fl. 50, - wanneer de verlichting achter- en voor niet werkt. In 26 gevallen kon de verlichting ter plaatse worden gerepareerd en werden de bekeuringen geseponeerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie