Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Drenthe: 62-jarige slachtoffer van zakkenrollers

Datum nieuwsfeit: 27-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van dinsdagmorgen 27 februari 2001
10:37 dinsdag 27 februari 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

EMMEN

Een 62 jarige inwoonster van Emmen is maandagmiddag in het winkelcentrum De Weiert in Emmen het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Het was volgens haar gebeurd toen ze in een warenhuis een kop koffie dronk. Ze had haar tas met daarin een portemonnee met 150 gulden over de rugleuning gehangen. Later kwam ze erachter dat de portmonnee verdwenen was.

HOOGEVEEN

Een 18 jarige jongen uit Hoogeveen is maandagmiddag met een verwonding aan zijn kin naar het ziekenhuis gebracht. Hij was op de Schutstraat in zijn woonplaats met de fiets gevallen toen zijn tas tegen het stuur was gekomen. Zijn verwondingen zijn in het ziekenhuis gehecht.

ASSEN

Onbekenden hebben, vermoedelijk het afgelopen weekeinde, een CV ketel gestolen uit een leegstaande huurwoning aan de Lesturgeonstraat in Assen. Men is de woning binnengekomen na het openbreken van de achterdeur.

ASSEN

Een vijfjarig jongetje uit Assen is maandagmiddag met de schrik vrij gekomen toen hij op de Hoofdvaartsweg in Assen werd gegrepen door een personenauto, bestuurd door een 27 jarige man uit Ouwsterhaule. Het jongetje reed op zijn kinderfietsje in het kielzog van zijn vader toen hij in de rechterberm terechtkwam. Hij maakt een zwieper en schoot de rijbaan over, vlak voor de auto van de man uit Ouwsterhaule. Die remde krachtig maar kon niet voorkomen dat het kind op de motorkap terechtkwam. Het fietsje en de auto liepen schade op; Het kind kwam en wonderwel zonder letsel vanaf.

HOOGEVEEN

De politie heeft maandagavond een 17 jarige jongen aangehouden die beweerde uit Ossendrecht te komen en wordt verdacht van vernieling van autos op het Stationsplein in Hoogeveen. Bij navraag bleek de jongen niet meer in Ossendrecht te verblijven. Getuigen hadden gezien dat hij, samen met twee andere jongens spiegels van autos schopte. De andere twee wisten te ontkomen. De aangehouden knaap had een plastic tas bij zich met nieuwe, nog gelabelde kleding. De politie vermoedt dat die kleding van diefstal afkomstig is. De jongen heeft nog geen verklaring afgelegd.

MEPPEL

Een 14 jarige jongen uit Meppel is maandagavond het slachtoffer geworden van een ernstige mishandeling. Hij is met brandwonden in zijn keel, hals en gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De mishandeling gebeurde rond tien voor acht op de kruising Hoogeveenseweg / Blankenstein. De jongen kwam uit de richting van de stad toen hem van uit de andere richting twee jongens op de fiets tegemoet kwamen. De buitenste jongen had een spuitbus in zijn hand en hield er een aansteker bij terwijl hij het slachtoffer in zijn gezicht spoot
De politie van Meppel komt graag in contact met mensen die iets kunnen vertellen over deze ergerlijke vorm van mishandeling.

EMMEN

Uit een woning op de eerste etage van een flatgebouw aan de Calthornerbrink in Emmen zijn bij een inbraak o.a. een DVD speler, een videorecorder en een antiek horloge gestolen.
De inbraak is maandag gepleegd tussen 13.00 en 20.15 uur. Men is de woning binnengekomen na het intrappen van de voordeur. Dit is inmiddels de vierde inbraak in de flat binnen een maand.

HOOGEVEEN

De politie is maandagavond laat geroepen bij een vechtpartij op het OC in Hoogeveen. Mongolen en Afghanen waren om onduidelijke reden met elkaar op de vuist gegaan. De politie heeft de vechtenden gescheiden en een 23 jarige, uit Mongolie afkomstige man aangehouden en na voorgeleiding ingesloten.

ASSEN

Bij een inbraak in een schuurtje aan de Maria in Campislaan in Assen zijn maandag twee fietsen, een paar ijshockeyschaatsen en een antieke stoel gestolen. De 56 jarige aangeefster zit met een schadepost van ongeveer drieduizend gulden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie