Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Utrecht, district Rijn & Venen: boot gestolen

Datum nieuwsfeit: 27-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.55 uur
Onderzoek diefstallen tassen

MAARSSEN -De politie verricht momenteel een onderzoek naar diefstal van tassen, gepleegd in met name de Maarssenbroekse wijken in de periode vanaf de zomer 2000 tot heden. Inmiddels zijn twee 15-jarige jongens uit Maarssen hiervoor aangehouden, hiervan zit er nog één vast.

Vooral mensen op de fiets werden slachtoffer van deze diefstallen en pogingen daartoe. De politie beschikt over gegevens dat meer mensen slachtoffer zijn geworden van deze diefstallen of pogingen daartoe, maar nog geen aangifte hebben gedaan en roept hen op alsnog aangifte te komen doen. Daarnaast sluit de politie niet uit dat er mogelijk ook personen zijn die getuige(n) zijn geweest van deze diefstallen. De politie roept ook deze personen op om alsnog hiervan melding te doen op het politiebureau in Maarssen.

Slachtoffer(s) en / of mogelijke getuigen kunnen zich melden op het politiebureau in Maarssen, Bisonspoor 333 of bellen naar telefoonnummer 0900 - 8844 voor het maken van een afspraak.

Boot gestolen

VINKEVEEN Op zondag 25 februari bemerkte de eigenaar van een boot dat deze uit het boothuis was gestolen.

De boot lag op 15 februari nog in het boothuis aan de Ringkade. Toen de 45-jarige eigenaar uit Vinkeveen op zondag 25 februari weer naar zijn boothuis ging, zag hij dat het slot van het boothuis was geforceerd en dat zijn boot was verdwenen.

Het betreft een witte motorboot, merk Askallade, type Dinky 1200. De motorboot was voorzien van een blauwe 8 pk Yamaha buitenboordmotor. De boot met buitenboordmotor vertegenwoordigt een waarde van meerdere duizenden guldens.

Aanrijding auto met motor

WOERDEN Op maandag 26 februari vond op de Rembrandtlaan een aanrijding tussen een motor en een auto plaats, de motorrijder raakte hierbij gewond.

Omstreeks 17.35 uur reed een 78-jarige automobiliste uit Woerden over de Rembrandtlaan, komende uit de richting van de Jozef Israëlslaan. Een 36-jarige motorrijder uit Woerden reed komende vanuit de tegenovergestelde richting over de Rembrandtlaan. Op de kruising met de Anthonie van Dijckstraat sloeg de automobiliste linksaf, zij verleende daarbij geen vrije doorgang aan de rechtdoor rijdende motorrijder. Hij trachtte de auto nog te ontwijken, maar kon een aanrijding niet voorkomen en reed tegen de rechtervoorzijde van de auto. Hij schoot over zijn stuur, raakte met zijn helm de voorruit van de auto en viel vervolgens op de straat.

De motorrijder is met pijn aan zijn rechterbeen per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Politiehond ruikt inbreker

MAARSSEN Op dinsdag 27 februari is een inbreker door een politiehond opgespoord en vervolgens aangehouden.

Omstreeks 03.15 uur kreeg de politie de melding dat een man zich verdacht in de buurt van de Kerkweg ophield. Vlak daarna ging er een inbraakalarm op de Raadhuisstraat af. Een politieman zag nog net een verdachte over een schutting verdwijnen. De achtervolging werd te voet ingezet. De verdachte verstopte zich in de tuinen achter de Beeklaan.

Met een politiehond werd een onderzoek in en bij de tuinen ingesteld. De hond sloeg aan bij een tuinmuur, en ja hoor, de verdachte had zich op een platje in die tuin verstopt. De man, 28 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De verdachte had vermoedelijk eerst gepoogd in te breken in een pand aan de Kerkweg en vervolgens zijn werkgebied verlegt naar het pand aan de Raadhuisstraat. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Alcoholcontrole
BREUKELEN Op maandag 26 februari heeft de politie een alcoholcontrole gehouden.

De controle werd in de avonduren op de Breukelerwaard gehouden. In totaal moesten 153 bestuurders een blaastest afleggen. Allen bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Rijden zonder rijbewijs
HARMELEN Op maandag 26 februari werd een jongeman die zonder rijbewijs een auto bestuurde, bekeurd.

Omstreeks 20.00 uur zagen politiemensen een automobilist over de Kalverstraat rijden. Op de Oudeland controleerde zij de automobilist. De jongeman, 18 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, bleek niet in het bezit van een rijbewijs en tevens was de APK van de auto waarin hij reed verlopen. De jongeman is bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs en voor de verlopen APK.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie