Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Hollands Midden: diefstal vanaf bouwterrein

Datum nieuwsfeit: 27-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Dienst Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 27 februari 2001

Diefstal vanaf bouwterrein Noordwijk
Het afgelopen weekend werden enkele containers op een bouwterrein op de hoek Schoolstraat met de Huis ter Duinstraat opengebroken. Vanuit de containers werden diverse (elektrische) gereedschappen met een waarde van enkele tienduizenden guldens weggenomen. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Aangifte mishandeling Noordwijkerhout
Een 25-jarige Noordwijkerhouter deed maandag 26 februari bij de politie aangifte van mishandeling. Hij werd op zondag 25 februari in een uitgaansgelegenheid aan de Zeestraat door een andere bezoeker geslagen. Wat de preciese toedracht tot dit incident is onderzoekt de politie.

Boot brandt uit Noordwijkerhout
Door nog onbekende oorzaak brandde maandagochtend 26 februari een in de Leidsevaart liggende kajuitboot uit. Een getuige meldde de politie dat hij kort voor de brand een man heeft zien weglopen. Niet bekend is of deze iets met de brand te maken heeft. De politie onderzoekt dit. De brandweer bluste de brand. Het schadebedrag is niet bekend.

Steigermateriaal van bouwterrein gestolen Voorhout
Het afgelopen weekend werd voor ongeveer fl. 25.000,-- aan steigermateriaal en metselgereedschap gestolen vanaf een bouwterrein aan de Schoutenlaan. Een toegangshek tot het bouwtterrein was doorgezaagd. De politie denkt dat de dieven het materiaal met een vrachtauto hebben opgehaald. Omwonenden hebben niet opgemerkt van de diefstal. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbraak in woningen Hillegom
Op maandag 26 februari werd in de middag ingebroken in een woning aan de Vosselaan. Om binnen te komen werd een keukenraam opengebroken. Uit de woning worden geld en sieraden vermist. Een door de politie gehouden buurtonderzoek leverde nog geen resultaat naar de daders op. In de avond van maandag 26 februari was het weer raak. Inbrekers sloegen toe in een woning aan de Leidsestraat. Om binnen te komen werd een ruitje van een deur ingetikt waarna men bij de deursleutel kon en de deur kon opendraaien. Vooralsnog lijkt hier de buit een paspoort en een bankpas te zijn.

Onder invloed Hillegom
De politie hield op dinsdag 27 februari rond 02.15 uur op de Van Limburg Stirumstraat een 43-jarige automobilist uit Hillegom aan. De man had te veel gedronken. Een ademtest wees 430 ug/l. uit. 220 ug/l. is de limiet.

Sturen raken elkaar Katwijk
Doordat de sturen elkaar raakten kwam maandag 26 februari rond 21.00 uur een 16-jarige bromfietser uit Katwijk op de Hartweg ten val. Door de val brak een stuk tand af en ontstond een snijwond in zijn kin. De bromfietser reed naast een 15-jarige fietser, eveneens uit Katwijk.

Inbraak in bedrijf van automaterialen Valkenburg
Op dinsdag 27 februari rond 02.45 uur werd ingebroken in een bedrijf van automaterialen aan de Voorschoterweg. Om binnen te komen werd een ruit van een deur ingeslagen. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen. Omdat het alarm af ging heeft of hebben de dader(s) vermoedelijk niet veel tijd gehad om hun slag te slaan. De politie onderzoekt de zaak.

Inbraak in bedrijf Valkenburg
Op dinsdag 27 februari rond 03.40 uur werd ingebroken in een bedrijf in elektronica aan de Valkenburgseweg. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Een nog onbekend aantal mobiele telefoons werd weggenomen. Waarschijnlijk hadden de inbrekers daarvoor weinig tijd nodig omdat het alarm van het bedrijf afging en iemand van het bedrijf en de politie snel ter plaatse waren. Een grote hoeveelheid leeg verpakkingsmateriaal van de mobiele telefoons werd even later teruggevonden aan de Wassenaarseweg nabij de barakken van het Marinekamp.

Aanrijding na voorrangsfout Zoeterwoude-dorp Op maandag 26 februari rond 19.30 uur vergat een 32-jarige automobilist uit Rijnsburg op de kruising Europaweg met de Hofvlietweg voorrang te verlenen aan een 25-jarige automobilist uit Stompwijk. Een aanrijding was het gevolg. Daarbij liep de Rijnsburger nekklachten op. Hij is overgebracht naar het LUMC.

Onenigheid in flat Leiden
Vannacht dinsdag 27 februari rond 00.30 uur werd de politie geroepen naar een vermeende vechtpartij op de vijfde verdieping van een flat aan de Kiekendiefhorst. De politie trof geen vechtpartij meer aan maar wel bloedsporen. Na onderzoek bleek dat een beneden met een bovenbuurman ruzie met elkaar gekregen hadden. Waarover deze ruzie ging is de politie nog niet geheel duidelijk. Bij de ruzie was er een handgemeen ontstaan waarbij een 22-jarige bewoner een 36-jarige bewoner sloeg met een stuk hout van een bed. De 36-jarige liep daarbij letsel op aan het hoofd. Voor behandeling van zijn wonden werd hij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Politie houdt graffity spuiters aan Alphen aan den Rijn Vier jongeren uit Bodegraven in de leeftijd van 15 tot en met 18, werden zaterdag 25 februari rond 02.45 uur door de politie opgepakt nadat zij met hun graffity-kunst diverse bedrijfsmuren aan de H. Kamerlingh Onnesweg vervuild hadden. Een getuige meldde de politie dat hij de vier jongeren met tassen en bivakmutsen de terreinen op zag gaan. Toen de politie arriveerde stoven ze weg. Drie werden direct in hun kraag gevat. Een vierde wist in 1e instantie via een spoorbaan en sloot uit de handen van de politie te blijven. Even later werd deze op de Cederstraat aangehouden. Diverse TAG's waren door de jongeren aangebracht. De spuitbussen nam de politie inbeslag. De gedupeerden zijn in kennis gesteld. De TAG's waren duidelijk zichtbaar vanaf de spoorlijn en de Den Uijlsingel.

Politie vraagt aandacht voor Zakkenrollerij Alphen aan den Rijn De politie constateert de laatste tijd een toename van zakkenrollerij. Met name in de winkelcentra is deze toename waarneembaar. Afgelopen weekend betrapte een politieagent in burger een drietal personen die zich daarmee bezighielden bij een supermarkt aan de Raadhuisstraat te Alphen. Zij hadden van een winkelende dame een portemonnaie afhandig gemaakt. Na verhoor op het politiebureau bleken de drie niet in het bezit te zijn van geldige verblijfsdocumenten. De portemonnaie kon aan de aangeefster worden teruggegeven. De drie zijn in bewaring gesteld en zullen het land worden uitgezet.

Sporthal afgebrand Nieuwkoop
Sporthal De Steupel in Nieuwkoop is maandag 26 februari rond 14.30 uur afgebrand. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door dakbedekkingwerkzaamheden Er raakte niemand gewond. De mensen die in de hal aanwezig waren, konden het gebouw tijdig verlaten. Een bij de sporthal gelegen kinderdagverblijf werd uit voorzorg ontruimd.

Identiteit slachtoffer dodelijk ongeval bekend Reeuwijk
Het slachtoffer dat is omgekomen bij het verkeersongeval op de A-12 betrof een 29-jarige man uit Maarsen. De beide kinderen die in de auto zaten zijn ontslagen uit het ziekenhuis. De vrouw, die gewond raakte en achterin de auto zat bij de kinderen ligt nog in yet ziekenhuis met een bekkenfractuur. De toestand van de bestuurder is nog steeds kritiek. Hij ligt in het AZU met hoofdletsel.

Inbraak woning Bodegraven
In een woning aan de Rijnpoort is op 26 februari, tussen 08.15 uur en 17.30 uur ingebroken dmv het forceren van een slot . De gehele woning werd doorzocht en o.a. een paspoort, audio-apparatuur, computer- en fotoapparatuur werden weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...