Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Spitsvoorstel minister Netelenbos strookt met EVO-visie

Datum nieuwsfeit: 27-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

SPITSVOORSTEL NETELENBOS STROOKT MET EVO-VISIE

EVO is verheugd over het plan van minister Netelenbos de komende jaren meer spitsstroken aan te leggen. Het gebruik van vluchtstroken en nieuwe extra stroken, levert meer wegcapaciteit op. Tijdens de spits, wanneer het fileprobleem het grootst is, zorgen spitsstroken voor een betere doorstroming. Met name het goederenvervoer en zakelijk verkeer profiteren hiervan.

Als de files ondanks het gebruik van spitsstroken niet afnemen, moeten de spitsstroken exclusief gereserveerd worden voor het goederenvervoer. Deze doelgroepstroken hebben bovendien een positief effect op de verkeersveiligheid, omdat het goederenvervoer van het personenverkeer wordt gescheiden. De maatregel is eventueel te combineren met een inhaalverbod voor vrachtwagens, aldus EVO.

EVO vindt dat goede resultaten van de spitsstrook niet mogen worden toegeschreven aan de proef met spitsheffing (rekening rijden). Ten onrechte zou de suggestie gewekt kunnen worden dat betere doorstroming het gevolg is van de spitsheffing, terwijl uitbreiding van de capaciteit de werkelijke oorzaak is.

PB 2001.09
27 februari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie