Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

2C Communication Consultancy start 'Usability Award 2001'

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Betreft: Persbericht
Embargo: 28 februari 0:00

Geachte redacteur / journalist,

"Denken vanuit de klant en de doelgroep moet centraal staan bij het ontwerpen en vormgeven van websites".

Wat?
2C Communication Consultancy gaat de "Usability Award 2001" organiseren. Deze Award wordt uitgereikt aan de meest gebruikersvriendelijke website (usability van websites = de gebruikersvriendelijkheid van websites).

Waarom deze Award?
Stimuleren van partijen die Internet initiatieven ondernemen om bij de ontwikkeling of verbetering van hun website meer op de gebruikersvriendelijkheid van websites te letten, in plaats van voornamelijk te kijken naar het design en de techniek van de site.

Jury
In de jury zitten: Prof. Dr. Robert Stegwee, Universiteit Twente (Vakgroep Electronic Commerce (met o.m. Roel Pieper), Prof. Dr. Martijn Hoogeveen (o.m. CEO van TakeItNow.com), Bastiaan Klooster (Usability Expert, werkzaam bij 2C) en W. van den Berg (vanuit de organisatie).

Beoordeling
Aan de hand van een standaardlijst met criteria (zie voor deze criteria de bijlage of kijk op http://www.usability.nl) zullen websites in een aantal categorieën (Shop, Bedrijvensites, Nieuws / informatie, Non-profit en Portal) worden beoordeeld. Per categorie zal er een winnaar worden benoemd, daarnaast is er een "overall" winnaar.

Ook wordt er een top 10 van slechte sites samengesteld. De juryrapporten van de top 3 in elke categorie zullen via de website van de Award (http;//www.usability.nl) worden gepubliceerd.

Hoe?
Iedereen kan (een) website(s) aanmelden, via het aanmeldformulier op http://www.usability.nl. De aanmeldperiode loopt van 1 tot 31 maart 2001.

Meer informatie
Meer informatie over de Usability Award is te vinden in de bijlage (Worddocument, 3 pagina's). Ook kunt u contact opnemen met:

2C Communication Consultancy:

Contact: Wouter van den Berg
Telefoon: 030 6663209 / 06 26070604
E-mail: mailto:usability-award@2C.nl
Internet: www.usability.nl

Wij zijn graag bereid om u, mondeling of schriftelijk, van meer informatie of commentaar te voorzien.

Met vriendelijke groet,

Wouter van den Berg

Organisatie Usability Award 2001


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie