Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Den Bosch: Controle horecaportiers

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 28-02-2001 Persbericht district Den Bosch

CONTROLE HORECAPORTIERS (s-Hertogenbosch/Rosmalen)

Van dinsdag op woensdag zijn bij een controle op horecaportiers in de Bossche binnenstad en Rosmalen een vijftal overtredingen geconstateerd. Portiers en/of ondernemers bleken niet te zijn voorzien van de vereiste papieren. Tegen de uitbaters van de horecabedrijven is proces-verbaal opgemaakt. Bij eerdere controles op de twee voorgaande carnavalsavonden werd in nog elf gevallen proces-verbaal opgemaakt. Het totaal komt hiermee op zestien .

MAN GOOIT MET PUTDEKSEL NAAR PORTIER (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond is op de Kerkstraat in s-Hertogenbosch een 34-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor het gooien met een putdeksel naar een portier van een horecagelegenheid aan de Karrenstraat in s-Hertogenbosch. De portier liep verwondingen aan zijn scheenbeen op. De verdachte mocht in verband met vervelend gedrag in het verleden de gelegenheid niet in. Hij was het daar kennelijk niet mee eens, liep een zijstraatje in, kwam terug en gooide met een gietijzeren putdeksel naar de portier. Het projectiel raakte het slachtoffer, waarbij hij bloeduitstortingen en schaafwonden aan zijn scheenbeen opliep.

BEDRIJFSINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is ingebroken in een kantoorpand aan de Speldenmakerstraat in s-Hertogenbosch. Uit het bedrijf zijn een vijftal computers ontvreemd.

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR OVERHEVELEN DIESELOLIE (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag zijn op de Copernicuslaan in s-Hertogenbosch een 19-jarige en 22-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor het overhevelen van dieselolie vanuit een vrachtauto op de Platinalaan in s-Hertogenbosch. Een beveiligingsmedewerker betrapte het tweetal waarna zij er met een auto vandoor gingen. Aan de hand van het kenteken wisten agenten het tweetal op de Copernicuslaan te traceren. Beide naar dieselolie stinkende mannen zijn daarop aangehouden en ingesloten.

HOOFDGASLEIDING LEK (Heusden)

Dinsdagavond is bij werkzaamheden in een leeg restaurant aan de Wijksestraat in Heusden (N-Br.) een hoofdgasleiding lekgeraakt. Tijdens verbouwwerkzaamheden is per abuis in de hoofdgasleiding gezaagd. Hierdoor lekte een aanzienlijke hoeveelheid gas. De politie zette i.v.m. brand/explosiegevaar de directe omgeving van het restaurant af. De brandweer hield de situatie onder controle. Het gasbedrijf repareerde de leiding, waarna het gevaar geweken was.

JONGENS AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag zijn aan de Oude Dieze in s-Hertogenbosch een 16- en een 18-jarige Vughtenaar aangehouden voor mishandeling van een 18-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen in verband met verwondingen aan zijn neus. De 18-jarige verdachte verweet het groepje waar de aangever deel van uit maakte, dat die zijn broer die avond hadden lastiggevallen. Het groepje wist van niets, waarop een discussie ontstond. De 16-jarige verdachte sloeg daarop het slachtoffer hard op de neus, waardoor deze gewond raakte. Er ontstond daarna nog een korte schermutseling, waar over en weer klappen zijn uitgedeeld. Agenten hielden het tweetal kort daarna aan. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de 18-jarige verdachte niet had gevochten, hij is daarop in vrijheid gesteld. Zij 16-jarige vriend is ingesloten.

DRONKEN VROUW AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond hebben agenten op de Hudsonlaan in s-Hertogenbosch een 44-jarige dronken vrouw aangehouden. De vrouw maakte amok met een vriend en bleek tegen de deurbellen in een portiek aan te staan, waardoor zij nogal overlast veroorzaakte. In de dienstauto gedroeg de vrouw zich agressief en schopte en sloeg met voeten en hoofd tegen het portier en de portierruit van de surveillancewagen. De verdachte is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Proces-verbaal is opgemaakt.

MAN BEDREIGT PORTIERS MET MES (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is een 21-jarige Bosschenaar op de Parade in s-Hertogenbosch aangehouden voor bedreiging met een mes van een portier van een horecagelegenheid aldaar. De man was eerder die middag wegens lastig gedrag uit de gelegenheid gezet en wilde weer terug om zijn jas op te halen. Hij bedreigde de portiers met een groot keukenmes, waarop deze hem tegen de grond aan werkten en hem het mes afnamen. Agenten hielden de verdachte aan en het mes is inbeslaggenomen.Hij is inverzekeringgesteld.

ILLEGALE VENTER HEEFT NOG BOETES OPENSTAAN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond hebben surveillanten van de afdeling Stadstoezicht op de Kerkstraat in s-Hertogenbosch een 51-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats betrapt op het illegaal venten van speelgoedvogeltjes. Bij controle bleek de man nog een bedrag van ongeveer Fl. 350,= aan boetes open te hebben staan. De man betaalde de boetes en kan binnenkort weer een nieuwe boete tegemoet zien voor het venten zonder vergunning.

DRONKEN MAN MELDT BEROVING (Rosmalen)

Dinsdagavond wilde een 46-jarige dronken Bosschenaar aangifte doen van beroving van een geldbedrag en van zijn auto. De man, die duidelijk teveel aan Bacchus had geofferd wist niet waar en door hoeveel personen hij beroofd was. De man is verzocht zich nuchter te melden op het politiebureau om aangifte te doen. Tot op heden heeft de Bosschenaar zich nog niet gemeld.

WONINGINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Dinsdag is ingebroken in een woning aan de Rompertdreef in s-Hertogenbosch. Uit het pand zijn o.a. CDs, waardepapieren en een videorecorder ontvreemd.

DIEFSTAL MOTOR (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is op de Jordaensstraat in s-Hertogenbosch een paars metallic gekleurde motorfiets, merk Honda, type VF-750, met het kenteken MS-56-NB ontvreemd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie