Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Na 33 jaar nieuwe aflevering van Tom & Jerry

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT
Amsterdam, 26 februari 2001
Spiksplinternieuwe aflevering van TOM & JERRY

Na 33 jaar weer een nieuwe aflevering
Cartoon Network zendt op woensdag 28 februari om 15.00 en 18.00 uur een spiksplinternieuwe aflevering van Tom & Jerry uit. De aflevering is getiteld "Mansion Cat". Herhalingen zijn te zien op donderdag 1 maart om 11.20 en 18.00 uur, woensdag 7 maart om 15.00 en 18.00 uur en donderdag 8 maart om 11.20 en 18.00 uur.

Joe Barbera (89), de ene helft van het legendarische cartoontekenaarsduo Hanna-Barbera heeft na 33 jaar weer een nieuwe aflevering gemaakt van het kat-en-muis-duo, Tom & Jerry. De nieuwe 7 minuten durende cartoon speelt zich af in het huis van Joe Barbera, de geestelijke vader van Tom & Jerry. Hij vraagt het duo om tijdens zijn afwezigheid op het huis te passen dat netjes schoon en opgeruimd is. Maar dit verzoek gaat het ene oor in en het andere uit. Hij is nog niet de deur uit of het gejaag en geren in het huis begint weer. Met hun halsbrekende, kattenmeppende en muisjesstampende toeren ruïneren zij in korte tijd het huis van hun baas.
In de nieuwe aflevering is te zien dat Tom & Jerry met hun tijd meegaan. De allernieuwste snufjes, zoals afstandsbedieningen, videorecorders en magnetrons gebruiken zij in hun niet aflatende strijd. De nieuwe aflevering is geregisseerd door Karl Toege en is een eerbetoon aan Bill Hanna en Joe Barbera. Foto's van beide heren zijn te zien in de tekenfilm, zij hangen aan de wand in het huis.

Tom & Jerry behoren tot de bekendste tekenfilmcreaties uit de Hanna Barbera Studio's. Bill Hanna and Joe Barbera zijn de geestelijke vaders van Tom en Jerry die in 1940 voor het eerst op het witte doek verschenen. Het "kat-en-muis"-duo is al 61 jaar actief. Hun populariteit kent geen grenzen. Nog dagelijks kijken miljoenen kinderen van 0 tot 100 jaar naar dit inmiddels klassieke tekenfilmduo. Tom & Jerry wonnen in totaal 7 Oscars. In Nederland zijn Tom & Jerry dagelijks om 18.00 uur te zien op Cartoon Network.


Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie