Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overleg om problemen Combinet op te lossen

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Helmond
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Helmond


persberichten
28 februari 2001
Overleg om problemen Combinet op te lossen

Het vervoersbedrijf Combinet verkeert in financiële problemen. Als gevolg hiervan kan het gebeuren dat er een bepaalde periode geen gebruik gemaakt kan worden van de Stadstaxi. De gemeente Helmond en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) zullen er alles aan doen om deze periode zo kort mogelijk te laten duren

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan noodmaatregelen als deze situatie zich werkelijk gaat voor doen.
Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven heeft vorig jaar namens 14 gemeenten afspraken gemaakt over een nieuwe regeling van de busdiensten, het zogenaamde Collectief Vraagafhankelijk Vervoer. Dit is een vorm van openbaar vervoer met name bedoeld voor gahandicapten en ouderen. Voor de gemeente Helmond is tegelijk ook de Stadstaxi, bedoeld voor andere reizigers geregeld. Voor een periode van drie jaar is een contract getekend met de combinatie Cibatax Eindhoven BV en City-tax Maastricht BV. Kort hierna hebben alle deelnemende gemeenten het contract met Combinet, zoals de combinatie wordt genoemd, ondertekend. Combinet is toen op 1 juli 2000 gestart.

Tegenvallende inkomsten

Vanaf het begin heeft Combinet aangegeven dat het aantal deelnemers en dus ook de inkomsten van het vervoer erg tegenvalt. Volgens Combinet de belangrijkste reden waarom het bedrijf in financiële moeilijkheden is terecht gekomen. Inmiddels heeft dat er toe geleid dat het SRE in goed overleg met de gemeente Helmond en Combinet aan het bekijken is wat de mogelijkheden zijn om het probleem op te lossen. De klant mag niet de dupe worden van deze situatie.
Maar de Europese regels leggen zodanige beperkingen op dat het vinden van een oplossing niet eenvoudig is. Zo is het niet mogelijk om binnen het huidige contract met Combinet tot andere prijsafspraken te komen. Het ziet er naar uit dat de Stadstaxi opnieuw moet worden aanbesteed. Zo'n aanbesteding neemt minimaal drie maanden in beslag. Het streven van de gemeenten en het SRE is erop gericht om in de tussentijd het vervoer met de Stadstaxi door Combinet gewoon door te laten gaan. Als dit niet haalbaar is, worden andere vervoerders benaderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie