Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Eindhoven: onder invloed

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 28-02-2001
1e Persbericht 28 februari 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man onder hevig verzet aangehouden
Op het Stratumseind werd woensdagochtend om 2.50 uur een 17-jarige jongen uit Geldrop aangehouden. De politie sprak een groep jongeren aan op een eerdere betalingsonenigheid bij een horecagelegenheid aan het Stratumseind. De verdachte gedroeg zich meteen op een dusdanige manier dat dit voor overlast zorgde. Hierop is hij onder zeer heftig verzet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een 17-jarig meisje uit Geldrop en een 17-jarige jongen uit Geldrop werden eveneens om 2.50 uur op het Stratumseind aangehouden. Zij worden verdacht van het voorkomen van de aanhouding van de eerste verdachte. Ook werd omstreeks 2.50 uur een 17-jarig meisje uit Geldrop aangehouden omdat zij de politie beledigde. De vier verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Woensdagmorgen tussen 7.45 en 8.30 uur is op de Bayeuxlaan Boutenslaan een rood-lichtcontrole gehouden. 4 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het negeren van het roodlicht.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Woensdagmorgen omstreeks 0.15 uur is door een beveiligingsmedewerker van een bedrijf aan de Achtseweg Noord een 20-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De Eindhovenaar, medewerker van het bedrijf, werd bij het verlaten van het bedrijf door de beveiligingsmedewerker gecontroleerd. Hij trof drie MP3 spelers, afkomstig uit het bedrijf, aan bij de Eindhovenaar. De Eindhovenaar is overgedragen aan de politie. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Gestelsestraat is dinsdagavond rond 23.20 uur een 46-jarige man uit Waalre aangehouden. Een ademanalyse met een promillage van 1,35 wees uit dat de man een slok te veel op had. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Tongelresestraat is woensdagochtend rond 1.00 uur een 36-jarige Eindhovenaar voor zijn woning aangehouden. De verdachte reed kort daarvoor met zijn auto tegen het hekwerk van een ophaalbrug op de Tongelresestraat. Zijn auto raakte hierbij zwaar beschadigd. De verdachte liep een hoofdwond op, is uit zijn auto gestapt en naar zijn woning gelopen. Uit onderzoek bleek dat de man een slok te veel op had. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,90 aan. De man kreeg een rijverbod van tien uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten vernieling straatverlichting aangehouden Op de Elzentlaan zijn woensdagochtend om 2.00 uur een 17-jarige en een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee worden verdacht van het opzettelijk trappen tegen de straatverlichting op de Elzentlaan zodat het licht uitvalt. De 16-jarige Eindhovenaar had bovendien een verkeersbord in zijn handen. De beide verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte voor vernieling fietsen aangehouden Op de Bouwstraat is woensdagochtend om 00.20 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de verdachte met nog enkele andere personen even daarvoor op de Molenstraat fietsen had vernield. Uit onderzoek bleek dat op de Molenstraat achterlichten op de grond lagen van vernielde fietsen. De verdachte is na verhoor naar huis gestuurd.

Bakel: Snelheidscontrole
Op de Gemertseweg zijn dinsdagmiddag tussen 12.15 en 14.00 uur 799 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 122 bestuurders overtraden de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 77 km/u.

Best: Verdachte aangehouden
Woensdagmorgen om 2.50 uur is op de Koningin Julianaweg een 26-jarige man uit Best aangehouden. Een getuige zag dat hij daar aan een winkelvoordeur stond te rommelen. Hij waarschuwde de politie, die de man daar aantrof. Bij onderzoek bleek dat de ruit van de voordeur was vernield. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politie-bureau.

Best: Diefstal uit voertuig
Woensdag tussen 1.00 en 5.30 uur zijn uit een geparkeerde vrachtauto op de Kanaaldijk 4.896 katrollen en aluminium gestolen. Bij onderzoek bleek het dekzeil te zijn opengesneden.

Bladel: Vernieling / belediging
Woensdagmorgen omstreeks 1.45 uur zijn op de Sniederslaan twee mannen, 23 en 31 jaar, uit Bladel aangehouden. De 23-jarige man schopte daar tegen een politiesurveillanceauto, waarop hij is aangehouden. De 31-jarige man trachtte dit te belemmeren en voegde daarbij zeer onwelvoeglijke taal naar de agenten. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen tussen 8.00 en 9.00 uur is op de Randweg Oost een snelheidscontrole gehouden. Van de 50 gecontroleerde voertuigen reed een automobilist 118 km/u in plaats van de toegestane snelheid van 80 km/u. Een proces-verbaal is opgemaakt.

Gemert: Snelheidscontrole
Op de Boekelseweg zijn dinsdagochtend tussen 8.45 en 10.45 uur 331 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 10 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 100 km/u.

Heeze: Alcohol
Woensdagmorgen omstreeks 3.00 uur is op de Leenderweg een 18-jarige bromfietser uit Valkenswaard gecontroleerd. Hij reed daar slingerend over de hoofdrijbaan in plaats van het verplichte fietspad. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,70 promille. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Mierlo: Inbraak in woning
Op de Meester van Busselstraat is dinsdagavond tussen 18.30 en 22.15 uur ingebroken in een woning. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning te vernielen en heeft de hele woning doorzocht. Uit de woning werden een televisie, een videorecorder, een laptop en een geluidsinstallatie meegenomen.

Nuenen: Alcohol
Woensdagmorgen omstreeks 3.50 uur is op de Europalaan een 27-jarige automobilist uit Eindhoven gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,25 promille. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Son: Diefstal poort
Tussen dinsdagavond 20.30 en woensdagmorgen 1.00 uur is vanaf een oprit van een woning aan de Dommelstraat een ijzeren poort weggenomen.

Valkenswaard: Verdachte mishandeling aangehouden Op het Annadal is dinsdagmiddag om 15.40 uur een 16-jarige jongen uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 17-jarige jongen op het Jorisdal vlak voor zijn aanhouding. Het slachtoffer werd door de verdachte geslagen en geschopt en liep hierbij een bult op zijn hoof, een rood oog en een blauw scheenbeen op. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...