Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Snelheidsbegrenzer bevalt goed

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen
Zoek soortgelijke berichten
Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

28-2-2001 Snelheidsbegrenzer bevalt goed

Snelheidsbegrenzer bevalt goed
Het experiment met de zogeheten Intelligente Snelheids Aanpasser (ISA) is geslaagd. Een meerderheid van de testrijders noemt de snelheidsbegrenzer een positieve bijdrage aan een veiliger wijk. De snelheidsbegrenzer past de snelheid volautomatisch aan als de maximumsnelheid wordt overschreden; de bestuurder heeft niets in te brengen. Het systeem werkt via een boordcomputer die nagaat waar het voertuig zich bevindt en de brandstoftoevoer regelt. 120 testpersonen deden een jaar mee aan het experiment. In deze periode bleek de testgroep zich ook buiten het proefgebied keurig aan de maximumsnelheid te houden.
Het experiment moest vooral duidelijk maken of chauffeurs accepteren dat de auto automatisch de snelheid aanpast. Dat bleek het geval te zijn.
De snelheidsbegrenzer kan een alternatief zijn voor snelheidscontroles en verkeersdrempels.
De resultaten van het onderzoek voor de gemeente Tilburg en de provincie Noord-Brabant zijn inmiddels aangeboden aan minister Netelenbos. Die gaat bekijken of de resultaten aanleiding geven voor een grootschaliger vervolgonderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie