Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord Venlo: verdachte auto

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 28-02-2001 Mediaberichten 28 februari 2001 (12.30 uur)

ECHT Verdachte auto

ECHT Een politiepatrouille heeft vanmorgen vroeg een personenauto op de Oude Rijksweg tot stoppen willen dwingen, maar werd hierbij geconfronteerd met twee wegvluchtende inzittenden. De politieagenten troffen op de Rijksweg Zuid bij de Pepinusbrug een tweetal personenautos aan die met vrij hoge snelheid door de bebouwde kom reden. Bij de kruising met de Rijksweg reed een van de wagens richting Susteren en werd gevolgd door de agenten. Na een stopteken te hebben gegeven, vermeerderde de auto snelheid om op de Oude Rijksweg plotseling snelheid te minderen. Hierbij sprong de bijrijder uit de auto en vluchtte weg, terwijl even later de bestuurder de auto al rijdend verliet. De politiewagen werd door de nog rijdende auto licht geraakt, waarna de agenten de bestuurder achtervolgden. Ondanks een waarschuwingsschot rende de man het industrieterrein verder op en verdween uit het zicht. Een politiehond werd ingezet om het spoor van de man te achterhalen, die tot dusver niet is getraceerd. In de achtergebleven auto trof de politie inbrekerswerktuigen aan, terwijl de auto op 22 februari bleek te zijn gestolen in Roermond vanaf de Harry Schreursstraat. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de inzittenden.

ROERMOND Coniferenbrand

ROERMOND Na een melding van een woningbrand trof een terplaatse komende politiepatrouille dinsdagavond in de Dorpsstraat een aantal brandende coniferen aan. De bewoner van het huis waar de struiken tegenaan stonden had de brand inmiddels zelf geblust. De agenten ondervroegen enkele carnaval vierende jeugdigen die in de buurt stonden, waarna snel duidelijk werd wie verantwoordelijk was voor het brandje. Deze 11-jarige jongen bleek samen met andere kinderen een op straat gevonden aansteker te gebruiken om papier in brand te steken. Bij het weggooien kwam dit in de struiken terecht met het brandje als gevolg.

MELICK Bestuurder onder invloed

MELICK Een 44-jarige inwoner van Roermond is dinsdagavond door een politiepatrouille bekeurd voor rijden onder invloed. De man werd op de Heinsbergerweg staande gehouden en bleek te hebben gedronken. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en bij controle bleek dat hij in een proeftijd verkeerde voor een eerdere veroordeling wegens rijden onder invloed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

REUVER Taxi van de weg

REUVER Een 40-jarige inwoner van Reuver raakte gewond nadat hij met zijn bedrijfswagen, een taxibus, op de Streekweg bij de afrit Reuver de macht over het stuur verloor. De wagen raakte van de weg en belandde ongeveer twee meter lager in de berm van het talud. De bestuurder kon zelf uit zijn voertuig komen en werd door een passerende collega opgevangen. Hij werd per ambulance overgebracht naar de eerste hulp van het ziekenhuis in Roermond.

ECHT Brand in schuurtje

ECHT Een oververhitte pan met frituurolie zette dinsdagavond een gedeelte van een schuurtje achter een woning aan de Seringenstraat in brand. De bewoner vergat de pan na het bakken af te zetten en werd hieraan herinnerd door een kortsluiting die alle lichten in huis doofde. Bij controle bleek de oorzaak zich in de schuur te bevinden. Een buurman / familielid / brandweerman zag kans het vuur zelf te doven. De terplaatse komende brandweer hoefde hierna niet meer in te grijpen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie