Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht district Heuvelrug: mishandeling

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 11.45 uur
Brommer met gebreken

VEENENDAAL Doordat de bestuurder van een brommer geen helm op had en geen verlichting voerde, trok hij dinsdagavond rond tien uur bij de Ellekoot de aandacht van de politie. Na een korte achtervolging werd hij op de Dichterslaan aangehouden. De bestuurder zonder helm bleek een 14-jarige Veenendaler te zijn, de brommer had geen remmen, verlichting en gele platen. De jongen krijgt een bekeuring.

Verkeerscontrole

District HEUVELRUG De politie hield dinsdagavond een alcoholcontrole op de Woudenbergseweg in Maarsbergen en op de Zeisterweg in Woudenberg. In Maarsbergen moesten 52 bestuurders blazen, in Woudenberg 39. Geen van de bestuurders had te veel op.

Op de Rondweg West/Zandheuvelweg in Veenendaal hield de politie dinsdagmiddag tussen half twee en half drie een gordelactie. De inzittenden van vele voertuigen werden gecontroleerd op het gebruik van de veiligheidsgordel. Negen mensen kregen een bekeuring omdat zij de gordel niet om hadden.

Op de Zandstraat in Veenendaal controleerde de politie dinsdagavond op de naleving van de geslotenverklaring. Negen overtreders kregen een proces-verbaal.

Parkeercontroleur mishandeld

VEENENDAL Dinsdagmiddag 27 februari omstreeks kwart voor vijf heeft een 23-jarige man uit Veenendaal op de J.G. Sandbrinkstraat een parkeercontroleur mishandeld. De man had zijn auto op een invalidenparkeerplaats geparkeerd, zonder in het bezit te zijn van een invalidenparkeerkaart.

Op het moment dat de controleur de bijrijder wilde aanspreken, meldde zich een man bij de auto die verklaarde bestuurder van het voertuig te zijn. Hij zei in het bezit te zijn van een vergunning en had daarom zijn auto op de invalidenparkeerplaats geparkeerd.

Toen de controleur had uitgelegd dat zijn vergunning niet gold voor een invalidenparkeerplaats, sommeerde hij de man om zijn voertuig weg te halen omdat hij anders bekeurd zou worden. De man liet overduidelijk blijken het niet eens te zijn met de parkeercontroleur en reed weg in de richting van het gemeentehuis.

Toen de controleur even later in een naburige fietsenstalling in gesprek was met enige collegas, werd hij verrast door een persoon die binnen liep en de controleur diverse keren op zijn gezicht sloeg. Daarna werd hij tegen zijn lichaam en benen geschopt. Met hulp van een aantal medewerkers van de fietsenstalling kon de agressieve man worden overmeesterd, maar die zag kans om toch weg te komen.

Via diverse getuigen kon de verblijfplaats van de verdachte worden vastgesteld, waarna hij werd aangehouden. Aan het bureau bekende de aangehouden man de mishandeling en verklaarde zijn excuus aan te willen bieden. Ook is hij bereid om de veroorzaakte schade te vergoeden.

Door de klappen die de controleur in zijn gezicht kreeg, liep hij verwondingen op aan zijn hoofd en kneuzingen aan de vingers van zijn rechterhand. Zijn kleding raakte besmeurd met bloed en zijn bril beschadigd. Door de mishandeling zal de controleur voorlopig niet kunnrn werken. Tegen de dader zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake mishandeling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie