Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tryllian introduceert 'mobile agent' product

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

TRYLLIAN INTRODUCEERT UNIEK 'MOBILE AGENT' PRODUCT

AMSTERDAM, 28 februari 2001 Tryllian, marktleider in de ontwikkeling van Mobile Agent technologie, introduceert de eerste versie van haar Agent Development Kit (ADK). De ADK is één van de eerste tools waarmee software-ontwikkelaars en system integrators commerciële mobile agent systemen kunnen bouwen.

Tryllian's ADK wordt exclusief door Tryllian geleverd. Java ontwikkelaars kunnen met de ADK mobile software agents bouwen, of op eenvoudige wijze agent-based functionaliteit toevoegen aan bestaande applicaties en infrastructuren. Deze geavanceerde technologie creëert een scala aan nieuwe mogelijkheden. Agents kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om autonoom taken uit te voeren in een open webomgeving, al dan niet geïntegreerd met andere informatiesystemen.

"Toepassing van mobile agent technologie is dé toekomst voor bedrijven, software-ontwikkelaars en eindgebruikers. Het potentieel in deze markt is eindeloos. Mobile agents zullen fungeren als e-commerce assistants, webcommunity bouwers en als bouwstenen voor de onwikkeling van schaalbare applicaties. Daarnaast zullen ontwikkelaars mobile agent technologie ook steeds meer toepassen voor bijvoorbeeld netwerkbeheer op afstand en softwaredistributie", zegt Christine Karman, president en oprichter van Tryllian. "De afgelopen twee jaar hebben wij hard gewerkt aan ontwikkeling van dit geavanceerde product. Het speelt in op de behoefte van de industrie en het is op dit moment het beste product voor de bouw van gedistribueerde agent applicaties".

Mobiliteit is één van de belangrijkste eigenschappen van Tryllian's mobile agent technologie. Dit betekent dat de agents zich kunnen verplaatsen van bijvoorbeeld een PDA naar een internetserver of client. Applicaties, die met de ADK gebouwd worden, zijn tegelijk peer-to-peer en client-server, en kunnen gemakkelijk uitgebreid of gewijzigd worden, zonder dat dit ten koste gaat van de flexibiliteit of de veiligheid. Software-ontwikkelaars en bedrijven kunnen met de ADK applicaties bouwen, die variëren van agents die on-line zakelijke taken uitvoeren binnen commerciële internetomgevingen tot meer object georiënteerde applicaties waarbij mobile agents onafhankelijk taken kunnen uitvoeren binnen bestaande applicaties en systemen.

"De vraag naar applicaties, waarbij de agent gepersonaliseerde informatie levert, zal de komende jaren zeer snel groeien, en agent technologie wordt onmisbaar voor bedrijven", zegt Gabriel Zany, European Director of Consulting van de META Group. "Een ontwikkel-tool voor een agent moet in ieder geval een sterke Java geïntegreerde omgeving bieden, XML ondersteunen, security bieden en een krachtige gebruikersinterface hebben. Tryllian's ADK biedt zelfs nog meer en de introductie van ADK laat zien dat Tryllian inderdaad in staat is om mobile agent technologie commercieel aan te bieden".

Tryllian
Tryllian is een toonaangevende leverancier van mobile agent technologie. Mobile agents staan voor een nieuwe manier van software-ontwikkeling. Agents creëren nieuwe mogelijkheden voor het ontsluiten van informatie en de ondersteuning van processen in heterogene en gedistribueerde IT-omgevingen. Voor de bouw van mobile agent applicaties heeft Tryllian de ADK (Agent Development Kit) ontwikkeld. Het bedrijf is opgericht in 1998 en heeft kantoren in Amsterdam en Oakland, Californië. Voor meer informatie, zie www.tryllian.com.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Cora van Muiswinkel Marguerite Evenaar Applied Communications Tryllian
Tel. 020 531 3733 Tel. 020 4627901 Fax 020 531 3701 Fax 020 462 7902 (cora@appliedcom.com) (mevenaar@tryllian.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie