Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg waterbufferkelder in het toekomstige Bospark te Ede

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

AANLEG WATERBUFFERKELDER IN HET TOEKOMSTIGE BOSPARK TE EDE

Bij de herinrichting van het centrum van Ede wordt rekening gehouden met de afvoer van regenwater. Het 'Water op straat' bij hevige regenval, waarbij riolen overlopen, dient zoveel mogelijk voorkomen te worden.

Daartoe zijn plannen ontwikkeld om een grote waterbufferkelder met een inhoud van 2000m3 te bouwen in het toekomstige Bospark. Dit is gelegen aan het Van Dijkeplein, ten zuiden van de nieuwe appartementen.

Tijdens een stevige bui wordt het rioolwater gebufferd, totdat de riolen weer grotendeels leeggelopen zijn. Vervolgens kan de bufferkelder weer geledigd worden via het rioolstelsel.

De werkzaamheden aan deze kelder starten in de week van 5 maart en zijn volgens planning voor de bouwvakvakantie eind juli gereed. Na de vakantie zullen dan de werkzaamheden starten voor de aanleg van het park zelf.Ede, 28 februari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie