Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Hollands-Midden Leiderdorp: snelheidstoezicht

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Hollands-Midden: Leiderdorp 28-02-2001 Verkeershandhaving Hollands Midden

Snelheidstoezicht
Het Regionaal Verkeershandhavingsteam heeft in de voorbije week drie dagen snelheidstoezicht gehouden op de N206; de provinciale weg tussen Leiden en Hillegom. De controles werden gehouden op dinsdag, donderdag en zondag. Bij ruim 18.000 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De meesten hielden zich aan de maximumsnelheid. Het percentage dat te hard reed was 3,5%. Een week eerder lag dit percentage een half procentje lager. Ook op de N207, de weg van Bergambacht naar Gouda en de N210, de weg van Krimpen aan den IJssel naar Schoonhoven werd niet dagelijks, maar nog maar twee dagen gecontroleerd. Het percentage overtreders steeg. Op de N207 hield 95,8% zich aan de snelheid. 4,2% van de gecontroleerde autos ging te hard tegen 2,2% een week eerder. Op de N210 kwam 6,2% te hard voorbij, tegen 2,6% de week ervoor. Op de genoemde wegen zal het Regionaal Verkeershandhavingsteam de komende weken snelheidscontroles blijven uitvoeren.

Alcoholcontroles
Op donderdag, vrijdag en zaterdag hield het Regionaal Verkeershandhavingsteam alcoholcontroles in de regio. Donderdagavond 22 februari werden in Sassenheim en Lisse 351 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Op de Heereweg in Lisse is een 48-jarige vrouw uit Warmond aangehouden omdat zij bij de blaastest 540 microgram alcohol blies; ruim 1,00 promille. De vrouw kan hiervoor een boete van 800,- krijgen. Op vrijdagavond 23 februari kregen op de Lageweg in Katwijk 238 bestuurders een blaastest aangeboden. Bij twee personen; een 45-jarige man uit Lisse en een 53-jarige man uit Katwijk, gaf de blaastest een te hoog alcoholgehalte. Beiden kregen een boete van 410,-. Zaterdag 24 februari vonden in de bebouwde kom van Roelofarendsveen en Leiderdorp alcoholcontroles plaats. Slechts 1 van de 213 gecontroleerden had een te hoog alcoholgehalte. Op de Engelendaal in Leiderdorp blies de man 310 microgram alcohol; 0,70 promille. Hiervoor krijgt de bestuurder een boete van 410,-. Als stelregel geldt dat bij meer dan twee alcoholische consumpties het alcoholgehalte boven het maximaal toegestane gehalte van 235 microgram, oftewel 0,54 promille stijgt. Beter is het helemaal geen alcohol te gebruiken als er nog gereden moet worden.

Verkeershandhaving komende week: 26/2 - 5/3

Vrijwel dagelijks houdt het Regionaal Verkeershandhavingsteam snelheidscontroles op de N206 tussen Leiden en Hillegom. Minder frequent worden op de N207 tussen Bergambacht en Gouda en op de N210 tussen Krimpen aan den IJssel en Schoonhoven controles gehouden. Dinsdag en woensdag wordt op de N206 ook met het laserpistool gewerkt. Bij forse snelheidsovertredingen zal de betreffende auto naar de kant van de weg worden gehaald en krijgt de bestuurder meteen een boete. Naast controles op het dragen van de veiligheidsgordel worden deze week ook regelmatig controles gehouden op het dragen van de brommerhelm. Maandag wordt gecontroleerd in Noordwijk, Katwijk en Valkenburg. Dinsdag in de Zilk en Hillegom. Woensdag in Voorhout en Noordwijkerhout, Warmond en Sassenheim. De controles op donderdag worden gehouden in de Krimpenerwaard. Vrijdag komen Rijnsburg en Oegstgeest aan de beurt. Aanstaande dinsdag zal een alcoholcontrole worden gehouden in Warmond en Sassenheim. Ook donderdag worden op verschillende lokaties in de regio alcoholcontroles gehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie