Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Defensie ondersteunt inzet traumaheli regio Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Defensie ondersteunt inzet traumaheli regio Nijmegen

28-02-2001

Vanaf 1 maart beschikt het Mobiel Medisch Team van de Traumaregio Oost over een eigen traumahelikopter. Deze wordt gestationeerd bij het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen. Het toestel wordt ingezet in een straal van ongeveer zeventig kilometer rond Nijmegen, waarmee naast Gelderland ook delen van Brabant en Limburg van deze snelle traumazorg profiteren. Vandaag vond op het Militair Luchtvaart Terrein Deelen een perspresentatie plaats. Voor het trainen van het vliegend personeel heeft het Mobiel Medisch Team daarnaast toestemming om gebruik te maken van dit oefenterrein en het oefenterrein De Vlasakkers bij Amersfoort. In voorkomend geval begeleidt de luchtverkeersleiding van de vliegbasis Volkel de inzet van de traumahelikopter.

De komst van de helikopter wordt door de regio gezien als een belangrijke verbetering van de zorg voor slachtoffers van een ongeval. Vooralsnog wordt de helikopter, van het type MD-902 Notar, in principe ingezet tussen zeven uur 's morgens tot zeven uur 's avonds afhankelijk van het licht. Bij de keus van de helikopter is rekening gehouden met het geluidsniveau, zodat de geluidhinder bij een eventuele toekomstige inzet tijdens de avond- en nachturen beperkt blijft tot een minimum. (foto: Hennie Keeris)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie