Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Introductie krachtige instap-server Fujitsu Siemens

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Meer waarde per vierkante centimeter:
Fujitsu Siemens Computers levert nieuwe ruimtebesparende, gemakkelijk te gebruiken serverproducten

Introductie van krachtige instap-server, PRIMEPOWER 100N en compacte 19" rack voor stapelbare 12 hoogte-eenheden: PRIMEOFFICE

Den Haag, februari 2001 - Fujitsu Siemens Computers heeft twee nieuwe compact gebouwde en eenvoudig te gebruiken serverproducten op de markt gebracht, die beide in hoge mate schaalbaar zijn: de PRIMEPOWER 100N (een 'thin server') en de PRIMEOFFICE, een 19" rack voor stapelbare montage van servers en storage componenten. Daar waar ruimte een probleem is, maar waar toch veelzijdig inzetbare krachtige servers noodzakelijk zijn, biedt deze nieuwe apparatuur uitkomst. De producten zijn speciaal ontworpen om efficiënt met beperkte ruimte om te gaan.

E-business-bedrijven stellen hoge eisen aan computerkracht. Fujitsu Siemens Computers vertrekt vanuit een duidelijke visie op Business Critical Computing; het bedrijf levert optimaal aangepaste systemen voor elke niveau, van back-end tot front-end. Deze nieuwe servers werden dan ook specifiek op punt gesteld om e-bedrijven maximale rekenkracht te bieden met een minimaal gebruik van ruimte.

PRIMEPOWER 100N is ideaal voor e-business bedrijven, in het bijzonder Application Service Providers, Internet Service Providers en telecom-providers. Dankzij de Reliant Cluster software, biedt PRIMEPOWER 100N schaalbare Internet-diensten: een van de voornaamste vereisten voor web server farms.

De PRIMEPOWER 100N is de jongste aanwinst van de PRIMEPOWER-serie, een reeks Solaris/SPARC servers. De PRIMEPOWER 100N is een instap-server, die opgenomen kan worden in een cluster om een flexibele uitbreiding van de verwerkingscapaciteit te vormen, wanneer dat nodig is. De 'thin server' is geschikt voor horizontale plaatsing in een rack en bevat één 500MHz 64bits SPARC-processor. Er kunnen intern 2 verwisselbare ('hot swappable') hard disks in aangebracht worden en het werkgeheugen kan uitgebreid worden tot 2GB. Naast de twee Ethernet-poorten is er ook een vrij PCI-slot beschikbaar om de server met externe subsystemen te kunnen verbinden. Er is voorzien in 'disk mirroring', een extra veiligheidsvoorziening bij eventuele systeemstoringen. In een PRIMECENTER-rack (waarvan ook een 38U ter beschikking is) kunnen maximaal 50 van deze lage (1HU) PRIMEPOWER 100N-modellen boven elkaar geplaatst worden. Dit levert een uiterst krachtige, compacte server-eenheid op met een uitstekende prijs/prestatieverhouding.

De PRIMEOFFICE is een stapelbaar standaard 19-inch rack, dat plaats biedt aan 12 horizontaal geplaatste hoogte-eenheden (12 HU). Het model is geschikt voor snel verwisselbare en toegankelijke combinaties met data-opslagsystemen of als behuizing voor multiserver-clusters. Het rack kan uitgebreid worden tot drie boven elkaar geplaatste 12 hoogte-eenheden. De PRIMEOFFICE heeft een gepatenteerde tweedelige afsluitbare vouwdeur aan de voorzijde en aan de achterzijde, die zorgen voor veiligheid, een uitstekende toegankelijkheid en een optimale ventilatie. De horizontale opstelling van de behuizing maakt een externe of centrale ventilatievoorziening overbodig; het racksysteem is te gebruiken bij kamertemperatuur.
De bekabeling in het rack kan kort blijven en belemmert de bereikbaarheid van de geplaatste componenten niet. De verschillende servers en andere in het rack gemonteerde componenten kunnen in vol bedrijf uitgenomen worden en bij montage van een automatische console-schakelaar kunnen de servers met één monitor en toetsenbord bediend worden.
Het rack voldoet aan DIN 41949 en aan IEC 297, hetgeen betekent dat het gemakkelijk met bestaande dataverwerkende apparatuur geïntegreerd kan worden.

Over Fujitsu Siemens Computers:
Fujitsu Siemens Computers, de vooraanstaande Europese IT-onderneming, is ontstaan door een joint-venture van Fujitsu Computers (Europe) Limited en Siemens Computer Systems. De nieuwe onderneming, waarvan Fujitsu Limited en Siemens AG beide voor 50% eigenaar zijn, is op 1 oktober jongstleden van start gegaan en heeft haar Europese hoofdkantoor in Nederland. Met talrijke Europese productiefaciliteiten, klantgeoriënteerde vestigingen in 25 Europese landen en meer dan 7.200 ervaren werknemers wil Fujitsu Siemens Computers in het jaar 2001 Europees marktleider zijn.

Fujitsu Siemens Computers biedt een volledig spectrum van best-in-class IT-producten, variërend van de kleinste notebooks tot de krachtigste data center oplossingen. Dit productenspectrum, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, profiteert bovendien van de internationaal toonaangevende technologie en het wereldwijde sourcing-netwerk van de beide moederondernemingen, Fujitsu Limited en Siemens AG. De onderneming richt zich naar de eisen van haar Europese klanten. De producten zijn ontworpen met het oog op de eisen van grote bedrijven/instellingen, de behoeften van onze verkooppartners en de veeleisende levensstijl van het individu.

Tot de kwaliteiten van Fujitsu Siemens Computers behoren naast een benijdenswaardig klantenbestand (waaronder het grootste deel van de 1.000 grootste Europese ondernemingen) onder meer haar zakelijke betrekkingen met meer dan 2.000 grote VAR's, distributeurs en retailers met meer dan 100.000 verkooppunten, die samen miljoenen klanten bedienen, een verkooporganisatie waarin meer dan 2.500 professionele verkopers actief zijn, en de gebundelde kracht van de beide moederondernemingen, met een wereldwijd netwerk van service- en integratie-partners en met meer dan 80.000 specialisten die bij het productenspectrum betrokken zijn. Fujitsu Siemens Computers is de nieuwe IT-gigant in Europa.

Voor meer informatie,:
Fujitsu Siemens Computers Creative
Strategies
Dick Lans Johan
Perremans
Tel: +31 346 598700 Tel.: +32 2
2674160
Fax: +31 346 552155 Fax: +32 2
2671289
E-mail : (dick.lans@fujitsu.nl)
johan@creative-strategies.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie