Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

OPTA en NMa willen concurrentie telecommarkt veilig stellen

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
OPTA

OPTA en NMa willen concurrentie op telecommarkt veilig stellen

Den Haag, 28 februari 2001 - OPTA en NMa hebben bepaald dat bij bellen binnen de regio (lokaal) sprake is van een te gering verschil tussen de consumententarieven van KPN en de tarieven die KPN aan concurrenten in rekening brengt voor het gebruik van haar netwerk (interconnectietarieven). KPN zal worden gevraagd met oplossingen voor deze prijssqueeze te komen.

OPTA en NMa hebben vandaag de gezamenlijke richtsnoeren prijssqueeze gepubliceerd. Met prijssqueeze is het voor andere aanbieders dan KPN bijna onmogelijk om te concurreren. Dit leidt op termijn tot minder concurrentie, waardoor de consumententarieven weer kunnen stijgen. Op dit moment voldoen bellen buiten de regio, bellen van vast naar mobiel en internetbelverkeer via een 06760-nummer wel aan de prijssqueeze-norm. De toets kan later eventueel worden uitgebreid naar andere diensten met als doel het bewerkstelligen van eerlijke en bestendige concurrentie. Vanwege overlappende bevoegdheden hebben OPTA en NMa besloten gezamenlijke richtsnoeren te schrijven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie