Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Drenthe stelt werkgroep in voor Drentse Taol

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Provincie stelt werkgroep in voor oplossing problemen Drentse Taol

Assen, 28 februari 2001
Persberichtnummer 01-019Gedeputeerde mevrouw Margriet Brink-Massier van Cultuur heeft vandaag een werkgroep Toekomst Drentse Taol ingesteld en hen de opdracht gegeven om zo snel mogelijk een goede oplossing te vinden voor de problemen van het streektaalinstituut Drentse Taol. Deze instelling, die subsidie ontvangt van de provincie, heeft aan gedeputeerde Margriet Brink gevraagd om te bemiddelen in het conflict dat is ontstaan met de Provinciale Bibliotheekcentrale (PBc). Drentse Taol is onderdeel van de PBc. De door de gedeputeerde ingestelde werkgroep bestaat uit de heer H.J. Dik uit Vries, als onafhankelijk voorzitter, en de heren H. Klompmaker en F.L. Gerrits, namens bestuurscommissie Drentse Taol en de Raad van bestuur van de PBc. De heer Dik is door de provincie ingeschakeld als onafhankelijk voorzitter, omdat hij zeer deskundig is op het gebied van de situatie van de streektaal en bovendien het vertrouwen heeft van beide partijen.

De opdracht voor de werkgroep is er voor te zorgen dat Drentse Taol zo snel als mogelijk weer aan het werk gaat. Dit betekent dat Drentse Taol haar beleidsplan uit zal voeren met als voorwaarde dat er gewerkt wordt met Drentstalig personeel. De werkgroep zal bovendien zo snel als mogelijk de goede verhoudingen moeten herstellen tussen de bestuurscommissie Drentse Taol, Raad van bestuur van de PBc, directie van de PBc en de medewerker en vrijwilligers van Drentse Taol. De werkgroep zal daarnaast voor 1 mei 2001 een beleidslijn aanleveren, waarin onder meer aangegeven wordt welke organisatievorm en plek het meest geschikt is voor Drentse Taol.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie