Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PÁrkÁnyi kwartet in Het Oude Slot in Heemstede

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Week 9

Persbericht

PÁRKÁNYI KWARTET IN HET OUDE SLOT

Welke oprechte liefhebber van het strijkkwartet kent niet het Orlando Kwartet. In 1976 werd dit ensemble opgericht door István Párkányi, Heinz Oberdorfer, Ferdinand Erblich en cellist Stefan Metz. Nog datzelfde jaar won het jonge ensemble de eerste prijs bij het internationale concours "Carlo Jaquino"in Rome. Dit betekende het begin van hun carrière. In nauwe samenwerking met Sándor Vegh, verdiepte het jonge kwartet zijn gezamenlijke muzikale taal en artistieke zeggingskracht. Na de eerste prijs bij het Internationale concours van de Europese Radio Unie in Helsinki in 1978 was de stap naar de internationale podia een logische consequentie. Na 5 jaar optreden werd het ensemble volgens de New York Times gerekend tot een van de beste kwartetten ter wereld. Er kwam een opnamecontract bij Philips, wat onder andere twee "grand Prix du Disque"opleverde. Uitgebreide tournees bracht het kwartet over de hele wereld. In 1984 besloot István Párkányi zijn eigen weg te gaan, maar nu, na 14 jaar, zijn de drie oorspronkelijke leden samen met een nieuwe cellist, Michael Müller weer bij elkaar gekomen om hun oude passie nieuw leven in te blazen. Op uitnodiging van de Vrienden van Het Oude Slot komen zij 28 februari naar Heemstede.

Het programma is als volgt: Mozart: Strijkkwartet in D gr.t. KV 575; Schubert: Strijkkwartet in Bes gr.t.opus 168 post. D 112; Dvorák: Strijkkwartet in F gr.t. opus 96 (American).

Woensdag 28 februari 20.15 uur Entree ¦ 30,-/ ¦ 25,-

Reserveren: Tel.: 023-5470482

Inlichtingen: A. Alders, tel 023 5282664

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie