Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aardolie drukt prijsniveau industrie volgens CBS

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek
Zoek soortgelijke berichten
CBS

Aardolie drukt prijsniveau industrie

Het prijsniveau van Nederlandse industrieproducten ligt in januari van dit jaar 0,7% lager dan in december 2000. Deze daling is volgens het CBS vooral het gevolg van de prijsdaling in de aardolie-industrie. Indien de prijsontwikkeling van aardolieproducten buiten beschouwing wordt gelaten, dan zouden de prijzen van Nederlandse industrieproducten in januari met 0,4% zijn gestegen. Uit voorlopige gegevens blijkt dat de binnenlandse afzetprijzen in januari dit jaar in vergelijking met een maand eerder met 0,4% zijn gestegen. Geëxporteerde industriële producten werden daarentegen 1,4% goedkoper. In vergelijking met januari 2000 ligt het prijsniveau van Nederlandse industrieproducten ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie