Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: diverse

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 28-02-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 28 februari 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Finsterwolde: aanhoudingen voor sociale zekerheidsfraude Een 47-jarige inwoner van Finsterwolde en diens 48-jarige echtgenote zijn dinsdagavond aangehouden op verdenking van sociale zekerheidsfraude. De man en de vrouw genieten sinds een jaar een uitkering van de gemeente Reiderland. Gebleken is echter, dat ze een andere bron van inkomsten hebben die ze hebben verzwegen. Onder meer bezorgde de man goederen en boodschappen bij klanten op bestelling. Tevens wordt onderzocht in hoeverre het echtpaar een cafe runde die was ondergebracht in de schuur en de woning. Ten behoeve van het onderzoek is de administratie in beslag genomen, alsmede de auto waarmee de man de bestellingen bezorgde. Tevens is de voorraad kruidenierswaren in beslag genomen. Deze waren lagen opgeslagen ondergebracht in een rijdende winkel die naast de woning stond. Het onderzoek moet verder de omvang van de fraude uitwijzen. De man en de vrouw zijn in verband met dat onderzoek ingesloten.

Snelheidscontroles:
In het Westerkwartier zijn maandag en dinsdag diverse snelheidscontroles gehouden. Maandag werd op de Langeweg in Grootegast tussen 13.00 en 15.00 uur 364 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 67 te hard. De hoogst genoteerde reed 89 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Maandagmiddag werden in Zevenhuizen op de Oudestreek 689 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 20 te hard. De hoogst genoteerde reed hier 108 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. Dinsdag werden achtereenvolgens snelheidscontroles gehouden in Sebaldeburen, Nuis en Marum. In Sebaldeburen werden op de Provincialeweg 447 voertuigen gecontroleerd (87 bekeuringen). De hoogst genoteerde reed 90 km/u (maximum 50). In Nuis werden op de Nieuweweg 389 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 87 te hard. De hoogst genoteerde reed 83 km/u (maximum 50). Op de Noorderringweg in Marum ten slotte werden 59 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 15 te hard reden. De hoogst genoteerde reed 89 km/u, terwijl maximaal 50 was toegestaan.

Groningen: bommelder gepakt
De politie heeft zondag in zijn woning een 37-jarige Groninger aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van een bommelding op zaterdagavond 17 februari bij een supermarkt aan het Helperplein. De melding werd gedaan op het 112 nummer bij het Korps Landelijke Politiediensten in Driebergen. In overleg met de bedrijfsleider van het bedrijf werd de winkel ontruimd. Ook twee naast gelegen winkels moesten gesloten worden. De verdachte kon na stemherkenning van de bandopname worden getraceerd en aangehouden. Nadat de verdachte een dag heeft vastgezeten is hij inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Tegen de verdachte is proces verbaal opgemaakt.

Groningen: alcohol
Op de Haddingestraat heeft de politie een 32-jarige Amsterdammer aangehouden. De man reed met veel lawaai door de Nieuwstad. Toen agenten hem staande hielden bleek de man teveel gedronken te hebben. Een blaastest gaf een promillage van 0.8 promille aan. Ook een 23-jarige man uit Hoogezand werd gepakt voor het rijden onder invloed. Hij bleek bij een controle in de Nieuwstad iets meer dan 0.5 promille in zijn bloed te hebben. Beiden kregen een proces verbaal.

Groningen: Inbraak in kantoorgebouw
In een kantoorruimte aan de Westerkade is afgelopen nacht ingebroken. Nadat men een ruit van de toegangsdeur had vernield kwam de dader een van de gevestigde bedrijfjes binnen. Uit een werkruimte werd een monitor weggenomen. Een getuige zag de vermoedelijk dader en hij waarschuwde de politie. Een onderzoek in de omgeving leverde echter geen verdachte op.

Groningen: jongen in sloot gegooid
Gistermiddag even na vijf uur werd een 8-jarige jongen uit de stad door een ongeveer 16-jarige jongen in een sloot gegooid tussen de Hylkemaheerd en de Wibenaheerd. Het slachtoffer raakte tot aan zijn schouders in het water, maar wist zelf op de kant te klauteren. De dader zou een ongeveer 16-jarige jongen zijn met kort stekelig haar en gekleed in een zwarte jas met zilverkleurige strepen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen schietincident
De politie kreeg gisteravond een melding dat bij het plantsoen aan de Oliemuldersweg/Kraanvogelstraat geschoten werd. Bij een daarop volgend onderzoek trof de politie een vermoedelijk kapot geschoten abri aan. In de omgeving werden enkele hulzen gevonden. Volgens getuigen waren een vijftal mannen na het incident weggevlucht in een personenauto en een taxi. De politie stelde direct een buurtonderzoek in. Bovendien werd met een speurhond de omgeving afgezocht. Dit leverde een baseball cap op. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Een onderzoek naar de daders wordt verder ingesteld.

Groningen: wietlucht
De politie heeft gisteravond een onderzoek ingesteld in een woning aan de Boerhaavelaan. Buurtgenoten waarschuwden de politie over een hevige wietlucht. Nadat de woning was betreden troffen agenten enkele tientallen planten in een slaapkamer aan, voorzien van alle technische apparatuur. In een kast werden nog twee vuilniszakken met gedroogde toppen en wietafval aangetroffen. Alle goederen werden vernietigd. De bewoner, die niet thuis was, zal een proces verbaal tegemoet kunnen zien.
.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie 0900 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie