Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorlichting parkeerregulering schilgebied centrum Katwijk

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Katwijk
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Katwijk


* Voorlichting parkeerregulering in schilgebied rond centrum Voorlichting parkeerregulering in schilgebied rond centrum

Katwijk, 28 februari 2001

In de maanden maart en april worden er voor bewoners van het gebied dat rond het centrumgebied ligt, gemeentelijke informatieavonden gehouden over plannen voor het invoeren van een parkeerregulering. Het gemeentebestuur heeft de afgelopen jaren namelijk signalen ontvangen van de bevolking van dit gebied over de toegenomen parkeerdruk veroorzaakt door werknemers uit het aangrenzende centrumgebied en door winkelpubliek. Bewoners ondervinden daarvan veel parkeeroverlast en moeten vaak uitwijken naar de omliggende straten.

De gemeente neemt deze problematiek serieus. Er zijn inmiddels plannen gemaakt om de parkeerdruk in en rondom het centrumgebied te verminderen. Het gemeentebestuur wil deze plannen graag met de betrokkenen bespreken. Dit gebeurt tijdens vier informatieavonden die plaatsvinden in de Burgerzaal van het gemeentehuis. Voorzitter van deze avonden is mevrouw J.G. van Paridon-van Tol, wethouder van onder andere parkeerbeleid en parkeerbeheer.

De grenzen van het schilgebied waarvoor de nieuwe plannen gaan gelden liggen bij het Vuurbaakplein, de Secretaris Varkevisserstraat, de Boorsmastraat, de Gasthuishof, een gedeelte Weth. F.E. Meerburg Sr. kade en de Te Brittenstraat. Bewoners krijgen nog deze week een brief waarin zij worden uitgenodigd om één van de avonden te komen bijwonen.
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie