Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarlijkse Woord-en-Beeld-prijs voor internetsite Jostiband

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Utrecht, 28 februari 2001
Referentie: F01-19/188/AtH

Persbericht

Website Jostiband wint prijs

Jaarlijkse Woord-en-Beeld-prijs voor internetsite Jostiband

Winnaar van de Woord-en-Beeld-prijs 2000 is de Jostiband (www.jostiband.nl). Deze site heeft de prijs toegekend gekregen omdat naast heldere informatie over de Jostiband, eveneens de muzikanten met een verstandelijke handicap in beeld worden gebracht. Tevens biedt de site de mogelijkheid voor bezoekers om zelf muziek te maken. Hiermee is de website ook voor mensen met een verstandelijke handicap aantrekkelijk.

De prijs zal worden uitgereikt op woensdagmiddag 28 februari 2001 in zalencentrum La Vie in Utrecht.

Ieder jaar reikt de Stuurgroep Beeldvorming de Woord-en-Beeld-prijs uit. Deze prijs wordt toegekend aan een persoon of organisatie die in de media een bijdrage levert aan de positieve beeldvorming over mensen met een verstandelijke handicap. Dit jaar keek de jury naar de beeldvorming van mensen met een verstandelijke handicap op internet. Er zijn ruim honderd websites beoordeeld; veertien sites zijn genomineerd.

Na het bekijken van de websites wordt duidelijk dat je eigenlijk niet over een goede beeldvorming kunt spreken als mensen met een verstandelijke handicap niet zelf bij het medium betrokken zijn. En dat is bij de huidige websites nauwelijks het geval. Informatie over mensen met een verstandelijke handicap, zou ook informatie van en voor mensen met een verstandelijke handicap moeten zijn.

De jury moest helaas ook concluderen dat internet veelal nog een speeltje lijkt dat nauwelijks interactief wordt gebruikt. Veel websites zijn eigenlijk niet veel meer dan een folder op de computer en ook de gebruikersvriendelijkheid laat vaak te wensen over. De genomineerde websites vormen hierop een positieve uitzondering.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie