Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brand verzorgingstehuis in Den Helder snel onder controle

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Brand verzorgingstehuis Ten Anker snel onder controle

datum: 28 februari

Omstreeks 18.10 uur is op de tweede verdieping van het verzorgingstehuis Ten Anker in Den Helder een brand ontstaan. De vermoedelijke oorzaak is een spontane ontbranding van een tv-toestel. De brandweer van Den Helder was binnen twee minuten ter plaatse en had de brand snel onder controle. De brand heeft zich daardoor beperkt tot de kamer waar de brand ontstaan is. Er is echter hevige rookontwikkeling tot stand gekomen, wat zich uitbreidde tot de tweede, derde en vierde etage. De directie van het verzorgingstehuis heeft onmiddellijk het calamiteitenplan in werking gesteld.

Bij een aantal personen ontstonden ademhalingklachten door het inademen van de rook. Zeven personen zijn door de ambulance naar het Gemini-ziekenhuis vervoerd. Het betrof vier personeelsleden, één politie-agent en twee bewoners. Na behandeling konden zes personen het ziekenhuis weer verlaten, één bewoner is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen, maar maakt het goed.

De bewoners van eerste tot en met de vierde etage van de rechtervleugel van het gebouw zijn door het personeel, de brandweer en de politie geëvacueerd en naar de recreatiezaal gebracht. De gealarmeerde burgemeester J.M. Staatsen heeft de bewoners in de recreatiezaal bezocht. De burgemeester spreekt zijn waardering uit voor de adequate manier waarop iedereen (personeel, bewoners, brandweer en politie) heeft gehandeld.

Omstreeks 20.15 uur konden de bewoners weer geleidelijk naar hun kamers terugkeren. Acht kamers op de tweede verdieping zijn zodanig beschadigd dat voor negen bewoners een alternatief gezocht moest worden. Deze bewoners zijn ondergebracht bij familieleden. Ook verpleeghuis de Kooy heeft kamers beschikbaar gesteld.

Laatst bijgewerkt: 01 maart 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie