Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring EU over kaderovereenkomst voor verzoening Comoren

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten
European Commission

P/01/34

Brussel, 28 februari 2001
6296/01 (Presse 56)
P 034/01

Verklaring van de voorzitter namens de Europese Unie over de kaderovereenkomst voor verzoening in de Comoren

De Europese Unie verheugt zich over de ondertekening, op 17 februari 2001 te Fomboni, van een kaderovereenkomst voor verzoening in de Comoren. De instemming van alle Comorese partijen met een proces om de aanslepende constitutionele en separatistische crisis te overwinnen en de route uit te zetten voor een vreedzame overgang naar democratie, betekent een opmerkelijke vooruitgang. De EU betuigt de OAE en de OIF haar waardering voor hun actieve rol bij de totstandkoming van deze overeenkomst.

De Europese Unie bevestigt haar bereidheid om steun te verlenen voor het democratiseringsproces en, op de langere termijn, voor de economische en sociale ontwikkeling van het land.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden- en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije, alsmede de EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aanreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie