Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Ontwikkeling nationaal mededingingsbeleid in EG

Datum nieuwsfeit: 28-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht

28 februari 2001

Promotie: Convergence of competition laws and policies in the European community. Germany, Austria, and the Netherlands.

Mw.drs. M. Drahos, Rechtsgeleerdheid 16:15 uur

Promotores: Prof.dr. K.J.M. Mortelmans, Prof.dr. F. van Waarden

In het onderzoek van Michaela Drahos staat de ontwikkeling van nationaal mededingingsbeleid binnen de EG centraal waarbij zij zich met name richt op Oostenrijk, Duitsland en Nederland. Wetenschappers vanuit diverse disciplines hebben een gestage convergentie van nationale kartelwetten vastgesteld in de richting van het parallel bestaande Europese kartelrecht. Daarbij hebben ze de EG een wezenlijke rol toebedeeld. Drahos verbaast zich daarover vooral omdat het nationale kartelrecht in Europa enkele decennia geleden nog een enorme diversiteit vertoonde en de EG zich ook niet bepaald heeft ingespannen voor harmoniseringsmaatregelen. Drahos kijkt in haar onderzoek onder meer naar de reikwijdte van het convergentieproces en de verschillen die er momenteel nog bestaan tussen de nationale kartelwetten. Daarnaast schenkt ze aandacht aan de drijvende krachten achter de geschetste ontwikkelingen en de rol van de EG hierin.

Gewijzigd:Monday, January 29, 2001 Johan Vlasblom

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie