Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-03-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 10.15 uur
Scholierenfeest loopt uit op relletjes

UTRECHT Donderdagavond 28 februari was er door een promotiebureau uit Amsterdam een scholierenfeest georganiseerd in een horecagelegenheid aan de Potterstraat. Aan het feest zouden circa 800 scholieren deelnemen. Naar aanleiding hiervan heeft de politie extra personeel ingezet om toezicht te houden.

Omstreeks kwart over twee, donderdagmorgen 1 maart, kwam er een melding bij de politie binnen dat er bij de bewuste horecagelegenheid problemen bij de ingang waren. Bij het ter plaatse komen van de politie werden zij aangesproken door personeel van de horecagelegenheid. Deze zeiden dat een groep jongelui, van ongeveer 60- 70 personen, voortdurend in- en uit liep. Toen dit door het personeel werd verboden ontstond binnen de groep jongeren onrust en bewapenden enkele zich met stenen.

Nadat meerdere voertuigen van de politie zich ter plaatse hadden verzameld, werd de groep weg geleid van de horecagelegenheid in de richting van het Vredenburg. De ongeveer 200 resterende feestgangers werd vervolgens in groepen van 50 tot 60 personen op dezelfde manier weggeleid in de richting van het Vredenburg en het station.

Het baldadige gedrag van de groepen jongeren was zodanig dat meerdere eenheden , waaronder de hondenbrigade, naar de binnenstad moest worden gezonden. Uiteindelijk werden in totaal acht personen door de politie aangehouden voor hinderlijk gedrag. De aangehouden verdachten variëren in de leeftijd van 16- 18 jaar en zijn voornamelijk afkomstig uit Utrecht.

De politie heeft tijdens de ongeveer twee uur durende actie gebruik moeten maken van de wapenstok. Ook werd een aantal keren de politiehond ingezet. In de omgeving van de Asch van Wijckkade werd door de groepen jongeren een aantal autoruiten vernield. Alle verdachten zullen in de loop van de dag nader gehoord worden.Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Gewapende overval

UTRECHT Donderdagmorgen 1 maart om kwart over zeven kreeg de politie een melding van een gewapende overval. Personeel van een warenhuis op de Meubelboulevard werd vanochtend overvallen door twee, tot op heden onbekende, daders.
Met een nog onbekende buit is het tweetal via de achteringang, aan de zijde van de Nieuw Amsterdamlaan, weg gevlucht. Het onderzoek ter plaatse en het verhoor van het slachtoffer is nog niet afgerond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie