Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Legaal muziek downloaden bij outloud.nl

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

LEGAAL MUZIEK DOWNLOADEN BIJ OUTLOUD.NL
Nieuwste MP3-site van Nederland van start

Amsterdam, 1 maart 2001 - Vandaag gaat Outloud.nl van start, de nieuwste muzieksite van Nederland. Vanaf de site kan muziek legaal worden beluisterd en opgehaald.

Het via internet uitwisselen van muziek staat de laatste maanden vrijwel dagelijks in de belangstelling. Met name de juridische procedures tegen Napster trekken de aandacht van de media. Juist nu bekend is geworden dat deze Amerikaanse site de gratis uitwisseling van muziekbestanden staakt, gaat Outloud.nl van start.

Op het webadres www.outloud.nl kan volkomen legaal gratis muziek worden gedownload. Bij Outloud is het repertoire van 11.500 Nederlandse en internationale artiesten te beluisteren, verdeeld over meer dan 120 genres (onder meer pop, rock, r&b en dance). Van iedere bij Outloud aangesloten artiest zijn meerdere nummers gratis te beluisteren en te bewaren op de eigen pc.

Bevalt de muziek van een artiest, dan biedt Outloud de mogelijkheid meer werk te bestellen op cd. De prijzen van de cd's variëren per artiest. Zangers en bands die zich aansluiten bij Outloud bepalen zelf de verkoopprijs van hun cd's.

Het auteursrecht op het aangeboden materiaal blijft in handen van de uitvoerende artiesten. Zij stellen minimaal twee nummers per cd beschikbaar voor gratis downloads via Outloud. In ruil daarvoor krijgen zij een podium aangeboden dat maandelijks door 1,1 miljoen muziekliefhebbers wordt bezocht. Bovendien ontvangen zij de helft van de inkomsten die voortkomen uit de verkoop van hun cd's.

Om het zoeken naar muziek zo makkelijk mogelijk te maken, beschikt Outloud over een unieke zoekmachine. Bezoekers typen de naam in van een populaire artiest waarvan hen de muziek bevalt. Vervolgens zoekt Outloud naar eigen artiesten die daarop aansluiten qua genre en sound.

Iedere artiest kan zijn muziek op non-exclusieve basis aanbieden bij Outloud. Een team van ervaren producers beoordeelt hun werk waarna wordt besloten of het repertoire via de site kan worden aangeboden. De artiest blijft ondertussen vrij om ieder denkbaar platencontract af te sluiten.

Outloud is van plan snel een platform van belang te worden in de Nederlandse muziekwereld. Het nieuwe medium werkt daarvoor samen met onder meer muziekblad OOR, ochtendkrant Sp!ts en verschillende platenmaatschappijen.

Outloud.nl is een samenwerking van BasisMedia en het Britse Peoplesound.com. Laatstgenoemde onderneming is opgericht in 1999 en heeft inmiddels een bestand met 11.500 artiesten opgebouwd.

Niet ter publicatie:
Voor meer informatie over Outloud.nl kunt u zich wenden tot:

Maurice van Uden
Postbus 2620, 1000 CP Amsterdam
telefoon 020 585 8053 - fax 020 585 3065
(redactie@outloud.nl)

surf naar www.outloud.nl voor duizenden gratis MP3s

Postbus 2620, 1000 CP Amsterdam, t 020 585 8053, f 020 585 3065

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie