Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdam wil snel einde blokkade nieuwe waterweg

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Rotterdam wil snel einde blokkade Nieuwe Waterweg

De gemeente Rotterdam wil dat de actievoerende vissers de blokkade van de Nieuwe Waterweg zo snel mogelijk beëindigen. De lokale gezagsdriehoek onder voorzitterschap van burgemeester Opstelten heeft hiertoe vanochtend (1 maart) spoedoverleg gevoerd. De actie is naar mening van de driehoek disproportioneel en berokkent te veel economische schade.

Om het opheffen van de blokkade te bewerkstelligen spant het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam vanmiddag een kort geding aan tegen de actievoerende vissers. Ook zullen de kapiteins van de actievoerende schepen hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld voor de geleden economische schade. Momenteel zijn er al ferryschepen teruggestuurd, kunnen schepen niet vertrekken en is een boorplatform teruggekeerd naar de haven.

De blokkade van een vaarweg is een overtreding van artikel 162 van het Wetboek van Strafrecht. Als de blokkade niet wordt opgeheven en de bevelen daartoe worden genegeerd, maakt de politie hiervan proces verbaal op. Het Openbaar Ministerie zal de verantwoordelijken (de kapiteins van de schepen) versneld voorgeleiden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie