Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W besluiten gemeente Soest

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Soest
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Soest

B&W besluiten week 9

Plaatsen reclamezuil zonder bouwvergunning aan de Biltseweg 35a te Soest

Het college van B&W heeft de eigenaar van de reclamezuil van 6 meter hoog bij het tankstation aan de Biltseweg 35a aangeschreven deze zuil te verwijderen, onder de oplegging van een dwangsom van 15.000,-- ( 6.806,70) ineens wanneer niet aan de gestelde termijn wordt voldaan. Het schetsplan voor de zuil ( die inmiddels al geplaatst is zonder vergunning) is op 22 december 2000 voor advies voorgelegd aan de welstandscommissie. Deze heeft een negatief advies uitgebracht. De commissie is van oordeel dat de afmetingen van de zuil meer gerelateerd zijn aan een lokatie aan een snelweg. De zuil is gelet op de kleinschalige, groene omgeving en het doorsnee profiel van de Biltseweg te fors. Tot slot is door de commissie opgemerkt dat de gewenste zuil op ongewenste wijze als dominant en storend in de omgeving wordt ervaren.

Ballonstarts in 2001

B&W hebben aan Han Zoet vergunning verleend voor het gebruik van De Eng voor 10 ballonstarts in 2001. Een permanente verklaring van geen bezwaar is niet voor het hele jaar afgegeven, aangezien hieraan een toetsing in het belang van de openbare orde en veiligheid ten grondslag ligt en deze toetsing moeilijk te realiseren is als een periode van een jaar overzien moet worden. De verklaring van geen bezwaar dient dan ook per geplande opstijging aangevraagd te worden.

Geen opslag Wit en Bruingoed op de Schans

Ingevolge het besluit Wit- en Bruingoed zijn detaillisten verplicht om bij aankoop van een nieuw apparaat het oude apparaat in de nemen. Vanwege het gebrek aan opslagcapaciteit in het winkelpand is verzocht om voor detaillisten een mogelijkheid op de Schans te creëren voor de opslag van wit- en bruingoed. Dit verzoek is door B&W afgewezen. De opslagcapaciteit van de Schans zou dan moeten worden vergroot en er zal een registratiesysteem moeten worden bijgehouden om de kosten te verrekenen met de detaillisten. Beiden werken uiteindelijk kostenverhogend voor de gemeente, wat indirect via de afvalstoffenheffing bij de burger terecht komt. Op dit moment werkt de gemeente samen met de gemeente Amersfoort, dat een Regionaal Overlag Station beheert. Op deze lokatie kunnen leveranciers hun producten achterlaten.

Verzoek SO Soest tot een subsidie uit het fonds kleine sportvoorzieningenafgewezen

Voetbalvereniging SO Soest heeft een verzoek tot subsidie van 7.500,= ( 3.403,35) ingediend voor activiteiten wegens het 75-jarig bestaan van de vereniging. Genoemd bedrag is bestemd voor het inhuren van 8 bussen als vervoer voor de jeugd voor een bezoek aan het stadion Arena in Amsterdam.
B&W hebben het verzoek afgewezen omdat deze niet vallen binnen de criteria met betrekking tot het fonds kleine sportvoorzieningen Deze criteria houden o.a. in dat de te realiseren sportvoorziening voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk moet zijn en de kosten van de voorziening mogen per aanvraag de 7.000,-- ( 3.176,46) niet overschrijven.

Subsidie voor aankoop materialen voor de schoolatletiekdagen

Aan AV Pijnenburg is een subsidie toegekend van 5.344,--, ( 2.425,00) ten laste van het fonds Kleine sportvoorzieningen, voor de aanschaf van diverse sportmaterialen voor o.a. de atletiekdagen.

Subsidie Stichting Wereldwinkel Soest

De Stichting Wereldwinkel Soest ontvangt eenmalig een subsidie van 250,-- ( 113,45), ten laste van het budget kadervorming vrijwilligers als dekking voor een cursus, gevolgd op aanraden van de Landelijke vereniging van Wereldwinkels voor het bevoorraden en inrichten van de winkel.

Laatst bijgewerkt: 01.03.01 09:51

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie