Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.15 uur
Autokraker betrapt

NIEUWEGEIN Op woensdag 28 februari werd een autokraker bij het inbreken in een auto betrapt.

Omstreeks 12.00 uur zagen een 22-jarige vrouwelijke getuige uit Nieuwegein en een 22-jarige mannelijke getuige eveneens uit Nieuwegein dat een jongen op de Bankstede het raampje van een auto insloeg, ze hoorden dat het alarm van de auto afging en zagen de jongen vervolgens in de richting van het Nijpelplantsoen wegrennen.

De man belde met zijn GSM de politie en zette per auto de achtervolging in.

De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werd de verdachte rennend op de Wiegerlaan gesignaleerd. Na een korte sprint kon een politieman de verdachte aanhouden. De jongeman, 18 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd overgebracht naar het politiebureau. De door hem weggenomen GSM-telefoon en een ruitentikker werden in een heg op het Raedeckerplantsoen aangetroffen. De getuige die de achtervolging had ingezet, herkende de aangehouden persoon als zijnde de autokraker.

De jongeman werd in het politiebureau ingesloten en vervolgens in verzekering gesteld.

Bromfietscontrole

HOUTEN De politie heeft op woensdag 28 februari op De Slinger een bromfietscontrole gehouden.

De controle vond tussen 16.00 uur en 17.00 uur plaats. Een tiental bromfietsen werd op de rollentestbank gezet. Meerdere bestuurders werden bekeurd voor onder andere een te groot vermogen (opgevoerd) van de bromfiets, het rijden zonder helm en het ontbreken van een voorrem.

Automobilist drinkt teveel

NIEUWEGEIN Op donderdag 1 maart is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Omstreeks 03.10 uur zagen politiemensen een automobilist op de Dorpsstraat rijden. De man werd op de Zuiderstraat staande gehouden. Bij de blaastest blies hij een `A` (Alarm), hetgeen betekent dat hij teveel had gedronken. De man, 24 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man 240 ug/l. (0,65 promille). Hij kreeg een boete van f 410,- en een rijverbod van 1 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie