Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

WINSTAR cijfers vierde kwartaal 2000

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S B E R I C H TWINSTAR MELDT EEN STERKE GROEI VOOR HET VIERDE KWARTAAL 2000

BREEDBANDOMZET: Groei met twee cijfers voor het 15e opeenvolgende kwartaal

ON-NET PERCENTAGE: Meer dan 85% in vierde kwartaal alweer een record in de branche

BRUTOMARGE: Krachtige toename 8e achtereenvolgende kwartaal

EBITDA: Sterke verbetering 6e achtereenvolgende kwartaal

New York/Amsterdam, 1 maart 2001 Winstar Communications, Inc. (NASDAQ: WCII), marktleider op het gebied van draadloze breedbanddiensten met een vestiging in Amsterdam, meldde vandaag een totale omzet van $225,1 miljoen over het vierde kwartaal, dat eindigde op 31 december 2000. Dit resultaat betekent een toename van 59,1% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet uit Winstar s breedbanddiensten steeg in dit kwartaal tot $197,3 miljoen, een stijging van 74,6% ten opzichte van het voorgaande jaar en van 12,2% ten opzichte van het derde kwartaal. Winstar kent nu al 15 opeenvolgende kwartalen van groeipercentages met dubbele cijfers in de omzet bij de breedbanddiensten.

De beter dan verwachte opbrengst van Winstar werd versterkt doordat de brutomarge voor het achtste achtereenvolgende kwartaal sterk verbeterde. In dit kwartaal registreerde het bedrijf een brutomarge met een recordhoogte van 50,3%, vergeleken met 47,3% in het derde kwartaal, 35,4% een jaar eerder en 10,5% nog maar twee jaar terug. Het bedrijf verwacht dat uitvoering van zijn on-net strategie de brutomarge in 2001 opnieuw zal verbeteren.

De combinatie van een sterke groei van de omzet en een betere marge stelde Winstar in staat haar EBITDA-verliezen in dit kwartaal terug te brengen tot $19,9 miljoen, een verbetering van $41,9 miljoen ten opzichte van datzelfde kwartaal een jaar geleden, en van $12 miljoen ofwel 37,7% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Voor het zesde achtereenvolgende kwartaal toont het bedrijf hier een belangrijke verbetering sinds de publicatie van het grootste EBITDA-verlies in het tweede kwartaal van 1999. Winstar verwacht dat de EBITDA-verliezen zullen afnemen tot het EBITDA-break-even-punt wordt bereikt, dat naar verwachting in het tweede kwartaal van 2001 zal gebeuren.

Winstar rapporteerde over het vierde kwartaal voor de gewone aandeelhouders een nettoverlies van $225,1 miljoen of $2,76 per aandeel, een verbetering van $0,02 ten opzichte van de verwachtingen van analisten.

In het boekjaar eindigend op 31 december 2000 rapporteerde Winstar een totaalomzet van $759,3 miljoen, een toename van 70,4% ten opzichte van 1999. De omzet in breedbanddiensten steeg tot $659,5 miljoen, een stijging van 85,2% ten opzichte van het voorgaande jaar. De EBITDA-verliezen in 2000 bedroegen $153,4 miljoen, een daling van meer dan 48% van de $297,3 miljoen in 1999.

Winstar voegde een recordaantal van 120.000 nieuwe aansluitingen toe in het vierde kwartaal, waarmee het aantal geïnstalleerde aansluitingen is gestegen tot 1.040.000. Van de nieuwe aansluitingen was meer dan 85% volledig on-net, vergeleken met 82% in het voorgaande kwartaal en 57% een jaar eerder. Cumulatief zag Winstar het percentage on-net verbindingen meer dan verdrievoudigen tot een brancherecord van 52% van slechts 15% toen het bedrijf het nieuwe beleid introduceerde om de verkoop voornamelijk rond het eigen netwerk te concentreren.

Een degelijke en volhardende uitvoering van het bedrijfsbeleid heeft ons in staat gesteld opnieuw kwartaalresultaten neer te zetten, die onze gezamenlijke verwachtingen sterk overtroffen, aldus William J. Rouhana Jr., Winstar Chairman en Chief Executive Officer. De basis voor dit succes zijn onze prestaties op twee gebieden. Allereerst blijft de consequente uitvoering van ons beleid vruchten afwerpen. Dat betekent de opbouw van onze breedbanddiensten versnellen en tegelijk de waarde ervan verbeteren via een uitgebreid pakket breedbanddiensten. Ten tweede heeft het ongekende succes van onze strakke on-net strategie geleid tot een sterke financiële verbetering gedurende acht achtereenvolgende kwartalen.

Winstar verwierf ongeveer 1.600 nieuwe toegangsrechten tot gebouwen in het vierde kwartaal, waarmee het cumulatieve aantal is gestegen tot meer dan 14.700, waaronder ongeveer 400 verdeelstations. In totaal zijn nu 250 van deze verdeelstations operationeel, vergeleken met 225 vorig kwartaal en 142 een jaar geleden.

Het bedrijf zag het aantal on-net gebouwen (met directe aansluiting op het breedbandnetwerk) in dit kwartaal met 1.000 groeien tot een cumulatief totaal van 4.400, een toename van meer dan 29% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Hierdoor is het aantal voor Winstar toegankelijke bedrijven (bedrijven, die in een on-net gebouw zijn gevestigd, zodat ze volledig van de diensten gebruik kunnen maken) in dit kwartaal met 32% toegenomen tot 125.000. Over het gehele jaar zag Winstar het aantal on-net gebouwen meer dan verdubbelen van ca. 1.700 tot 4.400. Met deze groei verdrievoudigde de on-net markt waarop het bedrijf zich richt van 38.000 tot 125.000.

"Onze inzet laat onze resultaten groeien, stelt Nathan Kantor, Winstar president en Chief Operating Officer. Door met zowel netwerkuitbreidingen als productontwikkeling voor op schema te lopen, kunnen wij de markt voor onze verkopers blijven verbreden en verrijken. Het resulterende verkoopmoment stelde ons in staat om de omzet op alle fronten te laten stijgen. Gezien ons doel om de markt waarop wij ons richten in 2001 opnieuw te verdubbelen, verwachten wij dat deze groei zal doorzetten.

Geselecteerde cijfers


· De gewogen gemiddelde opbrengst per klant steeg tot meer dan $1.850 per maand vergeleken met ca. $1.700 in het voorgaande kwartaal.

· Het percentage nieuwe gebruikers van zowel spraak- als datadiensten steeg met meer dan 73%, vergeleken met 62% in het voorgaande kwartaal, 40% in het eerste kwartaal 2000 en circa 5% nog maar vijf kwartalen geleden.

· Het aantal nieuwe klanten met een on-net verbinding groeide met meer dan 22% tot ongeveer 13.900, vergeleken met ca. 11.500 op 30 september 2000. Hiermee wordt in de vaste aansluitingen een marktdekking van ongeveer 11,1% gerealiseerd.
Recente mijlpalen


· Begin november 2000 sloot Winstar een financieringspakket van $1,02 miljard af, bestaande uit $270 miljoen in particuliere aandelen van Microsoft, Compaq, CSFB en Welsh Carson, aanvullende dealerondersteuning door Compaq Computer Corporation en Cisco Systems, Inc. en een toename van zijn Senior Credit Facility. Deze financiering vormt een aanvulling op de eerder dat jaar afgesloten strategische financiering, waarmee $1,6 miljard aan een lening met hoog rendement en $1,15 miljard aan Senior Credit Facility werden verkregen. Tegelijk met de eerdere financiering sloot het bedrijf een dealerfinanciering af met Lucent Technologies ter waarde van $2,0 miljard, waarvan $1,0 miljard te allen tijde direct opneembaar is.

· In oktober 2000 introduceerde Winstar zijn Business Essentials marktinitiatief voor kleine en middelgrote bedrijven. Business Essentials omvat zeven verschillende flat rate-aanbiedingen, alle met onbeperkte Internet-toegang, onbeperkte lokale telefoondiensten en concurrerend geprijsde telefoondiensten over langere afstanden. Tot de leverbare uitbreidingspakketten behoren andere datadiensten, zoals web hosting, web design, een snellere Internet-aansluiting en frame-, ATM- en IP-diensten.

· Eveneens in oktober 2000 vaardigde de Federal Communications Commission (FCC) een voorschrift uit dat bedoeld was om betere en snellere toegang te bieden aan gebouwen met meerdere huurders. Winstar prees de inspanningen van de FCC en onderstreepte zijn inzet om samen te werken met de onroerend goed-branche ter verfijning van het proces waarmee nieuwe, snelle breedband-communicatiediensten beschikbaar komen voor alle bedrijven, die daaraan behoefte hebben.
Over Winstar

Winstar Communications, Inc. is een toonaangevende leverancier van breedbanddiensten. Het bedrijf werkt in hoog tempo aan een van de grootste end-to-end breedbandnetwerken. Winstar breidt dit netwerk uit en maakt het erg interessant voor het bedrijfsleven via een compleet aanbod van kwalitatief hoogstaande, digitale breedbanddiensten. Tot deze diensten behoren o.a. snelle Internet- en dataverbindingen, professionele diensten, webhosting en webdesign, telefoondiensten, webtoepassingen, e-commerce, en Office.com®, de belangrijkste, zakelijke online dienst van Winstar voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Dit persbericht bevat toekomstgerichte informatie inzake managementbehoeften, strategische doelstellingen, commerciële perspectieven, verhoopte financiële of operationele prestaties, enz. Deze gegevens zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, voorspellingen en veronderstellingen die belangrijke risico s en onzekerheden inhouden. Er zijn heel wat factoren waarvan een groot deel niet door Winstar kan worden gecontroleerd, die als gevolg kunnen hebben dat de daadwerkelijke resultaten en de materiële voorwaarden gaan verschillen van de geuite verwachtingen. Zo zijn er bijvoorbeeld de vluchtigheid van de kapitalen en de financiële markten, de acties en de initiatieven van de huidige en de potentiële concurrenten, gebeurtenissen of omstandigheden die een impact hebben op de grootste klanten of leveranciers, het effect van de actuele of toekomstige wetgevingen en reglementeringen, de mogelijkheid van de onderneming om zijn breedbandnetwerk te ontwerpen en te installeren en om haar diensten te leveren en te verkopen. Er zijn ook bijkomende factoren als beschreven in de verslagen die Winstar heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission SEC), met inbegrip van het jaarverslag van Winstar op formulier 10-K voor het boekjaar dat afgesloten werd op 31 december 1999 en dat kan worden ingekeken op de website van SEC (op het adres: www.sec.gov). Winstar verbindt er zich geenszins toe om een update of een herziening te geven van de uitspraken in deze presentatie, in functie van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of andere omstandigheden.

Winstar en Office.com zijn gedeponeerde merken van Winstar Communications, Inc.

////

Voor informatie kunt u kijken op www.winstar.com of www.winstar.nl.

WINSTAR Financieel: WINSTAR Pers:

Daniel Briggs Kevin Cavanaugh

Vice President, Capital Market Relations Director Media Relations

Tel: + (1) 212 792 9032 Tel: + (1) 212 792 9671

dbriggs@winstar.com kcavanaugh@winstar.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...