Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Advies 'Vestigingsvoorwaarden agroconcerns' vastgesteld

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Raad voor het Landelijk Gebied
Zoek soortgelijke berichten
Raad voor het Landelijk Gebied

Advies 'Vestigingsvoorwaarden agroconcerns' vastgesteld

Op 15 februari is het advies 'Vestigingsvoorwaarden agroconcerns' vastgesteld. In dit advies staat de vraag centraal in hoeverre Nederland vestigingsland blijft voor internationale agribusiness. Geconcludeerd wordt onder andere dat behoud van de gunstige positie blijvende investeringen vraagt van zowel de agribusiness zelf als de overheid. Het advies wordt thans redactioneel bewerkt en zal in mei worden aangeboden aan de minister van LNV.

Overleg met bewindslieden
Aansluitend aan de reguliere raadsvergadering van 15 februari j.l. vond er informeel overleg plaats over plattelandsontwikkeling met de bewindslieden van LNV, de heer L.J. Brinkhorst en mevrouw G.H. Faber. Tevens gaf de vice-voorzitter van de raad, mw. mr. F.G. van Diepen, een terugblik op de afgesloten raadsperiode, terwijl de voorzitter, Prof. H.J.L. Vonhoff, een vooruitblik op de nieuwe zittingsperiode gaf en de nieuwe, per 1 januari 2001 toegetreden leden introduceerde. De mogelijkheid voor dialoog tussen raad en bewindslieden wordt over en weer op prijs gesteld.

EEAC Conferentie over duurzaamheid
Op 22 en 23 februari vond in Stockholm een conferentie plaats, georganiseerd door de Zweedse Milieuraad voor het samenwerkingsverband van Europese Natuur- en Milieuraden, de EEAC. Op het programma stond een voorstel van de EEAC. voor een vergroening van de EU-strategie voor duurzame ontwikkeling. Dit voorstel werd van commentaar voorzien door onder andere de Zweedse minister van milieu, Kjell Karlsson. Professor Richard Macrory, voorzitter van de EEAC Steering Committee, sloot de conferentie af met het verzoek aan de betrokken raden om hun eigen minister president op de hoogte te stellen van de resultaten van de conferentie. Ook vond hij het belangrijk om de civil society op EU-niveau bij dit process te betrekken zonder daarbij focus te verliezen. Aan deze conferentie nam namens RLG Prof. Dr. Th.A.M. Beckers (raadslid) en mw. Drs. E.A. Andersson deel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie