Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Big Bangs consultancy industrie blijven komende jaren uit

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
International Data Corporation Benelux

IDC PRESS RELEASEBig Bangs in consultancy industrie blijven de komende jaren uit

Brussel, 1 maart 2001 België is een laatbloeier op het gebied van ICT en business consultancy in vergelijking met andere West-Europese landen. De consultancy industrie zal pas echt aantrekken wanneer een nieuwe generatie managers met MBA achtergrond zorgt voor een frisse wind door de directiekamers van de Belgische ondernemingen. Echte "big bangs" kunnen we de komende jaren dan ook niet verwachten.

In 2000 gaven Belgische bedrijven een bedrag van grofweg 608 miljoen Euro uit aan consultancy activiteiten waarvan zon 60% aan IT consulting en 40% aan business consulting. Meer dan de helft van de totale bestedingen aan consultancy in Belgie gaan door de vingers van de Big Five management consultants. Voor de komende vijf jaar verwacht IDC dat de Belgische consulting markt gemiddeld 14% per jaar gaat groeien, wat beneden het gemiddelde groeiniveau in Europa ligt (zon 16%).

Volgens Natascha van den Berg, Research Analyst IDC, gaat IT consulting verdwijnen. " De scheidslijn tussen IT en business consulting vervaagt, IT consulting maakt steeds integraler deel uit van business dan wel management consultancy. Wat we overhouden is dan management consulting, wat advisering biedt op vrijwel alle vraagstukken die het management van een onderneming bezig houdt".

Deel uitmaken van een groot netwerk staat hoog op de agenda van de meeste IT bedrijven en adviesbureaus. Een dergelijk netwerk stelt de participant immers in staat een volledig pakket aan diensten aan te bieden en dat creëert nu juist de toegevoegde waarde voor zowel de klant als de leverancier van deze diensten.

Volgens Van den Berg kan de Belgische markt omschreven worden als een laatbloeier. "De voornaamste reden waarom de Belgische consulting markt nog niet tot volle bloei is gekomen, is overduidelijk een cultureel gegeven. Het conservatieve, zakelijke klimaat drukt de bestedingen in deze markt. In vergelijking met andere landen in West-Europa worden er in België bovendien relatief weinig grote consultancy contracten gesloten. "Relational" of "renewal sales" voeren de boventoon ten opzichte van de acquisitie van nieuwe klanten en nieuwe opdrachten. Dit leidt er in de praktijk toe dat de consultants relatief veel additionele opdrachten uitvoeren - zoals bijvoorbeeld de implementatie van een human resources management systeem - ten opzichte van het volledig herinrichten van een IT omgeving. Echte big bangs in de consultancy industry mogen we de komende jaren dan ook niet verwachten aangezien behoudendheid en loyaliteit vooralsnog de boventoon voeren".

Algemene informatie over dit rapport
Het rapport "The Big Picture: Examining Management Consultants in Belgium" bevat informatie over de verschillende zaken die momenteel spelen bij de grootste management consultants in België. Het geeft een uitvoerig overzicht van de huidige en toekomstige ontwikkelingen. Daarnaast worden de grootste spelers op deze markt uitgebreid geprofileerd op basis van interviews met senior executives. Het rapport "The Big Picture: Examining Management Consultants in Belgium" is verkrijgbaar bij IDC Benelux.

Algemene informatie over IDC
IDC Benelux is de expert bij uitstek op het gebied van onderzoek en marketingadvies in de markt voor informatie- en communicatie technologie (ICT). Zij levert betrouwbare, high impact informatie en advies op het gebied van ebusiness, Internet en technologie wat organisaties kan helpen bij het maken van verantwoorde, zakelijke beslissingen. IDC Benelux heeft een uitgebreide ervaring op het gebied van wereldwijde marketing en trends en analyseert business strategieën, technologieën en leveranciers door gebruik te maken van betrouwbare marktgegevens. IDC Benelux is als enige in staat om lokaal onderzoek aan te bieden voor de belangrijkste nationale markten. IDC's marktinformatie biedt eindeloze mogelijkheden. Haar klanten bestaan uit 's werelds grootste ICT leveranciers, ICT organisaties, ebusiness bedrijven en de financiële wereld. Meer informatie is te vinden op www.idcresearch.be.

IDC is een dochteronderneming van IDG, 's werelds grootste organisatie op gebied van ICT media en onderzoek.

All product and company names may be trademarks or registered trademarks of their respective holders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

IDC Benelux
Natascha van den Berg (Research Analyst IT Services) 020 - 4089538

of

Margreet ten Hoope (PR Coordinator)
020 - 4089533© Copyright International Data Corporation, 2000. Unauthorized use is strictly forbidden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie