Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NIKE haalt Jordan Trunner cross-training schoenen terug

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NIKE
www.nike.com

Nike haalt Jordan Trunner cross-training schoenen terug

Hilversum, 1 maart 2001 - Nike EMEA (Europe, Africa & Middle East) heeft uit eigen beweging besloten 7.000 paar Jordan Trunner LX en Jordan Trunner 2000 cross-training schoenen terug te roepen, die vanaf juni 2000 in Europa zijn gedistribueerd. De schoenen zijn aan de buitenkant van de hiel voorzien van een dunne metalen strip die na een periode van intensief gebruik kan gaan uitsteken en een scherpe rand kan vormen waaraan de drager zich zou kunnen bezeren.

Nike EMEA heeft van Europese klanten geen meldingen van letsel ontvangen. Toch heeft het bedrijf besloten de schoenen terug te roepen in Europa, nadat in de Verenigde Staten meldingen zijn binnengekomen van zestien consumenten die door de metalen strip van deze schoenen verwondingen aan de onderbenen hadden opgelopen.

De Nike Jordan Trunner LX en Jordan Trunner 2000 Mid die worden teruggeroepen, hebben een metalen strip van ongeveer tien centimeter bovenaan de achterkant van de schoen, omhuld door plastic. De schoenen zijn maat 6 en hoger en hebben modelnummer 136040 (de Jordan Trunner LX) en modelnummer 136050 (de Jordan Trunner 2000 Mid). Bij de Trunner LX bevindt het modelnummer zich op een label aan de binnenkant van de tong, boven de UPC-code. Bij de Trunner 2000 Mid bevindt het modelnummer zich boven de UPC-code op een label aan de binnenkant van de hiel van de schoen. De Trunner LX is verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties.

De Trunner LX heeft een Velcro-band in plaats van veters. Op een smal strookje stof net onder de Velcro-sluiting staat het woord 'JORDAN', evenals op de onderkant van de schoen. De Trunner 2000 Mid is verkrijgbaar in twee kleurencombinaties: wit en zwart met een metallic zilveren versiering, en zwart en grijs met een fluorescerend gele versiering. De naam 'JORDAN' staat in blokletters bij de schoenveters en aan de onderkant van de schoen. Op de hiel van de schoen staat over de metalen strip het woord 'TRUNNER'.

Tussen juni 2000 en februari 2001 zijn deze schoenen in het hele land verkocht in grote sportzaken en warenhuizen voor een prijs van tussen de 110 en 135 euro. Klanten wordt verzocht deze cross-training schoenen niet meer te dragen en ze onmiddellijk terug te brengen naar de winkel waar ze zijn aangeschaft, in ruil voor een vervangend product of een tegoedbon.

Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met Nike Northern Europe op 0800-0231697 tussen 7:30 en 16.00 uur, van maandag tot en met vrijdag.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie:
Hans Faber
Nike Corporate Communications
Tel. 035-6269201
(Hans.faber@nike.com)


01 mrt 01 16:15


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie