Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DOCdata maakt cijfers over boekjaar 2000 bekend

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Bron: Docdata NV
Zoek soortgelijke berichten
DOCdata NV

Te verspreiden op 1 maart 2001
U.S. Eastern Standard Time 02.30h. U.K. 07.30h. Continental Time 08.30h.

P E R S B E R I C H T
DOCdata N.V. maakt haar cijfers over het boekjaar 2000 bekend

Hoofdpunten uit het financieel verslag over het boekjaar 2000

Ondanks het feit dat de DOCdata groep als geheel teleurstellende resultaten heeft laten zien in 2000, is het management van mening dat in het jaar 2000 de nodige beslissingen zijn genomen om een aanzienlijke verbetering in het bedrijfsresultaat van 2001 te kunnen realiseren.

De afgelopen 2 jaar heeft de Media Groep van DOCdata te maken gehad met een vertraging van de groei in alle markten waarin zij actief is. Hierdoor heeft het management besloten om de strategie van de Media Groep als geheel aan te passen. Was deze strategie voorheen gebaseerd op de leiding nemen in het consolidatieproces, nu zal de strategie vooral gericht zijn op het optimaliseren van de operationele cash flow. Per bedrijf blijft de strategie gericht op het bedienen van niches in de mediamarkt die een hogere servicegraad vereisen. Het optimaal bedienen van onze klanten blijft de eerste prioriteit.

Vanwege de veranderingen in de markt voor e-commerce in 2000, met name het feit dat e-commerce bedrijven moeite hadden financiering te verkrijgen, zal DOCdata voor wat betreft de E-commerce Fulfillment divisie zich richten op nieuwe markten, waarbij onder meer gedacht kan worden aan orderfulfillment voor software bedrijven, banken en verzekeringsmaatschappijen.

Industrial Automation Integrators (IAI) heeft in 2000 een zeer goed resultaat geboekt; 61% van het bedrijfsresultaat van DOCdata voor afschrijving van goodwill. Voor wat betreft IAI zal DOCdata zich in 2001 blijven richten op het creëren van een sterkere positie in security printing, onder andere door het introduceren van een serie machines voor de markt van waardedocumenten (paspoorten, ID- en creditcards en bankbiljetten).

Ondanks het feit dat 2000 een moeilijk jaar was voor DOCdata, blijft de financiële positie van de groep gezond (solvabiliteit 57.3%) en realiseerde DOCdata een EBITDA in 2000 van ¤12miljoen. Hierdoor is het voor DOCdata mogelijk om te investeren in winstgevende (nieuwe) groeimogelijkheden en/of om middelen aan de aandeelhouders te retourneren in de vorm van dividenden of inkoop van eigen aandelen. Het management verwacht dat de financiële positie in 2001 verder zal verbeteren.

DOCdata N.V. houdt momenteel 701.390 aandelen (8,8%) in haar geplaatst aandelenkapitaal.

Gedetailleerd overzicht per divisie

Media Groep

De Media Groep heeft in 2000 een teleurstellend resultaat laten zien. De omzetten in New England (VS), Duitsland en het Verenigd Koninkrijk bleven achter bij de verwachtingen van het management. DOCdata France, DOCdata California (VS) en DOCdata Benelux ontwikkelden hun omzet naar tevredenheid.

Door de relatief zwakke Euro en de hogere olieprijzen ontstond er tevens een druk op verschillende grondstofprijzen, waardoor de brutomarge afnam.

In de loop van 2000 zijn reorganisaties doorgevoerd bij DOCdata UK, Duitsland en New England (VS), teneinde deze activiteiten competitiever te maken. Voor 2001 verwacht het management van DOCdata een aanzienlijke verbetering van de resultaten van de Media Groep.

DOCdata zal in 2001 verder investeren in mensen en IT systemen om de service aan haar klanten verder te verbeteren. Indien de vraag van onze klanten naar DVD zal toenemen, zal DOCdata tevens investeren in DVD replicatie machines.

E-commerce Fulfillment

Door het wegvallen van verschillende e-commerce bedrijven in de loop van 2000 is de e-commerce fulfillment markt minder hard gegroeid dan de initiële verwachtingen van het management. Hierdoor had DOCdata in 2000 meer fulfillment capaciteit beschikbaar dan nodig was in de markt. Tevens is in oktober 2000 Boxman, een belangrijke klant, failliet gegaan.

Door de veranderende marktomstandigheden heeft het management besloten om zich op een "bredere" markt te richten. Naast het contract met BOL.com wordt daarom ook de distributie verzorgd voor Kenfil Distribution, Nr.1 Software, Bridge Entertainment, PeopleSoft en ABNAMRO.

Industrial Automation

In 2000 heeft IAI een belangrijke doorbraak gerealiseerd in de verkoop van knowhow en machines voor waardepapieren en documenten. Inmiddels zijn machines voor zowel paspoorten als identiteitskaarten (creditcard formaat) in de markt geleverd.

Voor een gedetailleerde behandeling van de jaarcijfers 2000 verwijzen wij naar de bijlage.

Het management van DOCdata zal vandaag, 1 maart 2001, de jaarcijfers 2000 bespreken in een persconferentie om 10.00 uur en een analistenmeeting om 12.30 uur te Amsterdam. De aandeelhoudersvergadering zal gehouden worden op woensdag 16 mei 2001 te Amsterdam.

DOCdata N.V. is een vooraanstaande onafhankelijke dienstverlener voor de media uitgevers met vestigingen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. DOCdata is tevens een dienstverlener voor internet winkels, detailhandel ketens, direct marketing en internet dienstverleningsbedrijven. Verder ontwerpt, bouwt en levert DOCdata productiesystemen gebaseerd op optische- en lasertechnologie.

Note: Certain matters discussed in this news release are forward-looking statements, as defined in the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Such forward-looking statements are subject to a number of known and unknown risks and uncertainties including, but not limited to; uncertainty as to DOCdata's future profitability; DOCdata's ability to develop and implement operational and financial systems to manage its operations; competition in DOCdata's existing and potential future lines of business; DOCdata's ability to integrate and operate successfully acquired businesses and the risks associated with such businesses; DOCdata's ability to obtain financing on acceptable terms to finance DOCdata's growth strategy and for DOCdata to operate within the limitations imposed by financing arrangements; uncertainty as to the future profitability of acquired businesses; and other factors. Other factors and assumptions not identified above were also involved in the derivation of these forward-looking statements, and the failure of such other assumptions to be realised as well as other factors may also cause actual results to differ materially from those projected. DOCdata assumes no obligation to update these forward-looking statements to reflect actual results, changes in assumptions or changes in other factors affecting such forward-looking statements.

Vught, Nederland, 1 maart 2001 DOCdata N.V. (Euronext Amsterdam: DOCD)

Verdere informatie:
DOCdata N.V.
M.F.P.M. Alting von Geusau
CFO
Tel. +31 73 684 7000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...