Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Universiteit Twente schenkt olympische boot aan Euros

Datum nieuwsfeit: 01-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Twente

01/10 28 februari 2001

Universiteit Twente schenkt olympische boot aan Euros

Op donderdag 1 maart schenkt de Universiteit Twente het "Twentse Ros" aan de Drienerlose Roei-Vereniging Euros. Op feestelijke wijze zal Rector Magnificus Frans van Vught de boot, waarin de Twente Vier de achtste plaats tijdens de Olympische Spelen behaalde, overhandigen aan de voorzitter van Euros.

Het Twentse Ros, ter waarde van circa 35.000 gulden, werd vorig jaar speciaal door de UT aangeschaft voor de Twente Vier. Na een lange vliegreis over oceanen vorig jaar zomer, kan de boot weer over Hollands water varen. Volgens Euros-voorzitter Eloïne Prins is de roeivereniging erg blij met het Twentse Ros en stelt het bestuur de boot ter beschikking aan de nationale toproeiers van Euros. Van de Twente Vier-roeiers Robert van der Vooren, Simon Kolkman, Joris Trooster en Jeroen Spaans, gaan Robert en Simon door onder de naam "UTwee". Coach Rob Jonkman blijft hun begeleiden.

Noot voor de pers:
De overhandiging vindt op ludieke wijze plaats op donderdag 1 maart vanaf 16.00 uur bij het Universitair Watersport Complex aan de Auke Vleerstraat 99 te Enschede. Het programma, dat circa drie kwartier duurt, wordt omlijst met korte toespraken van o.a. Rob Jonkman en Joris Trooster.

Leuk fotomoment: overhandiging door Frans van Vught.

Wedstrijdschema UTwee
De UTwee roeit dit jaar hoofdzakelijk als twee zonder stuurman. Hun eerste wedstrijd is een lange afstandswedstrijd van vijf km in Delft op 4 maart. Daarna volgen de meer gangbare 2000 meter wedstrijden. De eerste is in Gent op 15 april. Op 22 april volgt de eerste Nederlandse 2000 meter wedstrijd: de Randstad Regatta te Groningen. De UTwee zal daarna voornamelijk buiten Nederland World Cup Regattas varen (Sevilla, Wenen en München), waarbij ze zich willen kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen te Luzern in augustus.

Contactpersoon dienst Communicatie en Transfer: Bernadette Koopmans, tel. (053) 489 4366,
e-mail: (b.j.m.koopmans@cent.utwente.nl)
Internet: www.utwente.nl

Contactpersoon Euros:
Eloïne Prins: tel. (053) 434 1136, mobiel: 06 531 592 45

© Universiteit Twente 1997-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie